Marie Poledňáková (74): Boj o život! Kvůli mozku! Drama při převozu do nemocnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Marie Poledňáková (74): Boj o život! Kvůli mozku! Drama při převozu do nemocnice!

Marie Poledňáková skončila v krátké době už podruhé v nemocnici.
Marie Poledňáková skončila v krátké době už podruhé v nemocnici. (Foto: ara)

Na hřišti vesničky Martinice u Onšova na Pelhřimovsku opět přistával záchranný vrtulník. Slavná režisérka Marie Poledňáková (74) už podruhé na chalupě zkolabovala a její zdravotní stav vyžadoval co nejrychlejší převoz do nemocnice.

Tentokrát vrtulník režisérku komedie století S tebou mě baví svět dopravil do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích, kde na ARO už čtvrtý den bojuje o život. „Teď je to asi opravdu zlý. Asi před dvěma týdny paní Marii zkolabovalo srdíčko a vrtulník ji vezl do Jihlavy. Teď to byla už ale těžká mozková příhoda,“ řekla Aha! sousedka, který bydlí naproti režisérčiny chalupy.

Chystala se na houby
Ve vesnickém stavení s rozsáhlým pozemkem na Vysočině Poledňákovou často navštěvuje syn Petr, režisérka tam ale nežije sama. Do stodoly tam jezdí paní Vašíčková z Humpolce, která se stará Poledňákové o zahradu. A ta teď režisérce zachránila život. „Holky chtěly jít na houby. Paní Poledňáková jen prosila paní Vašíčkovou, ať ji nebudí, že se chce prospat a až vstane, že ji zavolá. Když už ale bylo skoro deset hodin, paní Vašíčkové se to zdálo divné. Šla se na paní režisérku podívat,“ popisuje sousedka. Ležela na posteli
Když Vašíčková vešla do stavení, zděsila se. Poledňáková nehybně ležela na posteli. Okamžitě zavolala záchranku a ta vrtulník. „Paní Poledňáková si nebyla schopna ani mobilem zavolat pomoc. Když ji odváželi, nemohla vůbec mluvit, téměř nevnímala,“ pokračuje sousedka. Záchrana v podobě paní Vašíčkové, která se po děsivém zážitku okamžitě vrátila do Humpolce, přišla na poslední chvíli, šlo už o minuty.

„Jsme v kontaktu se synem Petrem, právě dneska čekáme, že se nám ozve a řekne, jak to s maminkou vypadá. Taky sem chce přijet pro tu její zaparkovanou audinu a zamknout branku, která v tom kalupu zůstala otevřená,“ podotkla ještě sousedka.

Martinice u Onšova - I tady točila
Jak dostat tatínka do polepšovny, film z roku 1978, se točil v Českém ráji. Málokdo však ví, že řada romantických záběrů pochází z Pelhřimovska, a to konkrétně z okolí Martinic u Onšova. Je v nich krásně znázorněno, proč se vyplatí jezdit odpočívat na Vysočinu, a to nejen o prázdninách. Jde o tu část ze začátku filmu, kdy rodiče jedou s malým Vaškem na kolech za dědou na prázdniny. Před nimi běží jejich pes. Hraje hudba, svítí slunce z modré oblohy a lehce vane vítr.
 Slavné filmy Marie Poledňákové:

  • Jak vytrhnout velrybě stoličku
  • Jak dostat tatínka do polepšovny
  • S tebou mě baví svět
  • Jak se krotí krokodýli
  • Líbáš jako Bůh
  • Líbáš jako ďábel



Přečtěte si
diodaa
18. 7. 2016 • 19:56

Právě pro takové je zde tato finanční svoboda která zde je. Občany chudší kategorie financované pojištovnami necháváme půl hodiny v sanitce než umřou. Těsně před smrtí se rozjedou sanitky jako o závod, ve snaze pacienta někde udat v nemocnici, kde je už pripravena pěkně vychlazená márnice. A když by náhodou pacient přežil, jde tam stejně za chvíli. Inu nemocnicím jde o finanční prosperitu, a navíc 100.000Kč platy. A na to pojištovny stačit nemohou. A kde se dá ušetřit? Inu na obyčejných chudých lidech, počtu lůžek apod. Potom ty pacienty nemají kde dát, a leží na chodbě, ve sklepních prostorách atd. Můžeme být hrdi na České zdravotnictví, které dobře léčí jen některé bohatší vrstvy obyvatel.

britva
18. 7. 2016 • 16:27

nejsmutnější na tom je, že pro ní přiletí vrtulník a vysadí jí ve vojenský nemocnici v Praze, což je asi naše špička mezi špitálama. a když se to stane zítra její sousedce nebo sousedovi, tak si počká dvě hodiny na sanitku, která jí doveze tak akorát do nějakýho špitálu v Humpolci, ale spíš už do Pelhřimova, do vyhlášeného krematoria.

dzery
18. 7. 2016 • 11:53

Chtěl bych vidět tebe hulváte.

stekajicikocka
18. 7. 2016 • 11:25

Na něco umřít musíme. Každý se nedožije ani oněch 74 let, a asi je důležité co v životě stihneme udělat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.