Maciuchová otevřeně o rakovině: Jak mi našli nádor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Maciuchová otevřeně o rakovině: Jak mi našli nádor!

Herečka měla kvůli boji s rakovinou pětitýdenní pracovní pauzu.
Herečka měla kvůli boji s rakovinou pětitýdenní pracovní pauzu. (Foto Aha! – David Kundrát, ara)

Poprvé otevřeně promluvila o zákeřné rakovině, kterou úspěšně porazila! Hana Maciuchová (70) oficiálně potvrdila spekulace, že měla nádor v prsu. A svěřila se, proč se po dlouhé době objednala na mamograf.

„Cítila jsem obrovskou únavu a totální vyčerpání! Přede mnou byla možnost jet do lázní do Jáchymova. A spustil se řetězec asociací,“ začala své vyprávění herečka. „Před 15 lety jsem byla v lázních v Gasteinu! Když jsem jednoho dne procházela tím přenádherným podhůřím Alp, najednou mě zastavil pán na kole, Čech, který řekl: Co tady děláte? Tady je radioaktivní prostředí! Otočila jsem se a rukou mávla na tu krásu kolem! Tohle všechno, a nebezpečné? Ta nádhera?! Obrátila jsem se zpět, a on tam nebyl! Ta příhoda mi od té doby seděla za krkem a občas se vynořila. Když jsem teď měla jet do Jáchymova, vzpomněla jsem si na to varování. A dalším řetězcem myšlenek jsem zjistila, že jsem dlouho nebyla na mamografu, že bych měla běžet na kontrolu. Tak jsem utíkala,“ rozpovídala se Maciuchová. Vyšetření nakonec ukázalo, že má rakovinu prsu!


Biopsii dělali herečce 29. ledna, za 10 dní se dozvěděla zdrcující zprávu: Máte duktální karcinom prsu! „Během čekání na výsledek histologie vám hlavou proběhne eskapáda variant. Po lékařově verdiktu první, co jsem si řekla, bylo, že tomu nemůžu uhnout, že tím musím projít, že jsem dcera své milované maminky! Měla stejnou chorobu,“ prozradila herečka v rozhovoru pro magazín MF DNES. I její maminka rakovinu prsu porazila. „Díky tomu, že se nemoc rychle podchytila a agresivita nádoru byla na malém stupni, jsem se mohla za pět týdnů vrátit na jeviště,“ dodala.

Jiří Adamíra: Podlehl pooperačním komplikacím! Ne rakovině...
Herečka v rozhovoru také uvedla na pravou míru, jak to bylo v roce 1993 se skonem jejího životního partnera Jiřího Adamíry (†67), který bojoval s rakovinou páteře. „Můj muž zemřel na pooperační komplikace, ne kvůli té nemoci samotné. V jeho případu bylo tolik otazníků, tolik problematických lékařských rozhodnutí, tolik zdržení,“ zavzpomínala herečka.



Přečtěte si
ararat
4. 5. 2016 • 10:00

a čí štvanec...snad ne tvůj ? hahahaha

ararat
4. 5. 2016 • 09:57

Já jsem na sebe pyšná a stydět se nemám proč.Jsem pracovitá,šťastná a zajistila jsem si život tak,abych jej žila na plné pecky,což ty nemůžeš a tvůj obdiv světa je Matějská pouť,já ti to přeji,ale to je tak vše.

ararat
3. 5. 2016 • 08:09

Markéto,já chápu,že mě chceš naštvat svými bláboly,způsobila jsi si to ty sama,dobře to víš. Neboj až budu nešťastná nebudu mít čas tady psát a budu se věnovat svým problémům.Ale není tomu tak a klidně si na seznamce reaguj ararat,ale dobře víš že to nejsem já,tak si tam klidně piš a klidně mě tam pomlouvej jak ti tam ubližuji.Prozatím jsi nepřišla na to,že já se tady taky jmenuji ararat,máš v tom hezký kolotoč Tak zatím pápápá Markéto Sommerová ze Strodůlek.

ararat
1. 5. 2016 • 08:20

Alena Ponistova ARARAT přesně popisuješ sebe,nechala jsem ti vzkaz na téma Bohdalová a jinač se s tebou nebudu bavit,jsi můza která nemá ani ZDŠ.Pokud si chceš se mnou hrát,máš smůlu.V srpnu se doví o tobě na diskusi lidí víc. ******************* Když už píšeš že nemám ani ZŠ tak hlavně si přečti po sobě co jsi napsala a pokud chceš někoho poučovat o vzdělanosti,tak začni u sebe. A pokud mi chceš vyhrožovat,tak můžeš přitvrdit,já vím kdo tě tady krmí blbostmi,ale klidně zobej,mě jsi k smíchu,tak jako ElaAnrow,obě tupohlavé,rozdávajíc nějaké hloupé rozumy primitivů. Tak uvidíme co se z tvých hrozeb naplní.Babičko

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.