Herecký doyen Luděk Munzar (82) po prodělané rakovině a selhání ledviny: Zahodil hůlku a vrátil se do divadla! Na nohy ho postavil básník Seifert... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Herecký doyen Luděk Munzar (82) po prodělané rakovině a selhání ledviny: Zahodil hůlku a vrátil se do divadla! Na nohy ho postavil básník Seifert...

PRAHA-STARÉ MĚSTO, PÁTEK 22:40 Luděk Munzar vychází po představení z divadla. Květiny mu odnáší jeho doprovod. Herec je zavěšený do své nevlastní dcery Terezy (vlevo).  Na přechodu je skupinka velmi opatrná.
PRAHA-STARÉ MĚSTO, PÁTEK 22:40 Luděk Munzar vychází po představení z divadla. Květiny mu odnáší jeho doprovod. Herec je zavěšený do své nevlastní dcery Terezy (vlevo). Na přechodu je skupinka velmi opatrná. (Foto Aha! – D. Malík, M. Pekárek, P. Machan, ara)

Silný a statečný muž! Ani rakovina nezastavila Luďka Munzara (82) před tím, aby se vrátil na milované jeviště! Ikona českého herectví zabojovala s vážnými zdravotními problémy a opět září na prknech, co znamenají svět.

Stalo se tak v divadle Viola, kde herec už dřív účinkoval. V pátek večer se představil v první premiéře nové sezony a to výběrem básní ze sbírky Jaroslava Seiferta. „Když jsem si v šedesátých letech minulého století přečetl poprvé Seifertův Koncert na ostrově, zajíkl jsem se nad jeho krásou. O padesát let později mě zamrazilo nad jeho hlubokou pravdivostí – už jí rozumím,“ řekl Munzar, který si z divadla odnesl pugéty květin.

Ještě před rokem by nikdo nečekal, že se herec tak rychle zotaví a bude mít opět sílu a chuť, postavit se znovu před diváky. Munzarovi před lety našli rakovinu, která ho připravila o ledvinu. Následně mu začala vypovídat službu i druhá ledvina. „Musel jsem do nemocnice, kde mi zjistili vřed. No a ledvina, jednu už teda nemám dávno, tak ta druhá mi teď přestala chodit,“ svěřil se herec se svými zdravotními potížemi loni na podzim.

Z divadla nyní bez opory hůlky, kterou si dřív při chůzi pomáhal, odcházel zavěšený do nevlastní dcery Terezy (50), která je dcerou jeho manželky Jany Hlaváčové (77) a která ho přišla na představení podpořit. Munzarova dcera Bára (43) zůstala zřejmě doma s nemocnou maminkou Janou. Nejbližší reprízy, kdy můžete Luďka Munzara ve Viole opět vidět jsou 7. listopadu nebo 24. listopadu.



Autor:  Mirka Dvořáková

Přečtěte si
-bello-
26. 10. 2015 • 00:06

Seifert snad byl o rok starší,než Munzar když dostal Nobelovku a taky byl nemocný. Na Nobelovku ho tady navrhovali víckrát, tehdy nominaci nějak opakovaně ale odmítal žhavý favorit O. Březina.No a Seifert ji dostal snad za Chartu. V pozdější čas byl navřen Arnošt Lustig, tak tam bych to viděla jako že ano, u Seiferta nevím.S těma Nobelovkama za literarturu nebo za mír je to jako sazka sportka.Hrabal by se taky byl hodil,

-bello-
25. 10. 2015 • 23:51

ellenic tě pic, já to spletla , díky, ale je to ta vlevo, v kalhotách

ellenic
25. 10. 2015 • 19:57

-bello- Tramvajačka je Zuzana Kostková, dcera Petra Kostky a ne Luďka Munzara. Starší sestra Báry Munzarové Tereza byla městkou policistkou, nevím co dělá dnes.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.