Ublížili Kate, podvedli královskou rodinu, způsobili smrt nevinné! Vtipálci za svůj "žert" tvrdě zaplatí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ublížili Kate, podvedli královskou rodinu, způsobili smrt nevinné! Vtipálci za svůj "žert" tvrdě zaplatí!

William a Kate byli hnusně podvedeni.
William a Kate byli hnusně podvedeni. (Foto EPA, Reuters)

Australská rozhlasová stanice porušila před více než dvěma lety zákon, když odvysílala "žert", při němž moderátoři zavolali do nemocnice, vydávali se za členy britské královské rodiny a zjišťovali stav těhotné manželky prince Williama. Informovala o tom agentura Reuters. Zdravotní sestra, která hovor tehdy přijala, později spáchala sebevraždu.

Moderátoři rádia 2Day FM Melanie Greigová a Michael Christian předstírali, že jsou královna Alžběta a princ Phillip. Zdravotnice Jacintha Saldanhaová je přepojila na oddělení, kde vévodkyně Kate ležela, a tamní sestra telefonující informovala o jejím stavu. Tři dny nato šestačtyřicetiletá Saldanhaová spáchala sebevraždu oběšením.

Soud v Canbeře teď potvrdil rozhodnutí australského úřadu pro dohled nad médii ACMA. Zákon rozhlasová stanice údajně porušila tím, že si nevyžádala povolení zaměstnanců nemocnice s odvysíláním nahraného žertu. Stanice nyní může dostat pokutu, ale může jí být i zcela odebrána vysílací licence.

Oba moderátoři se později za falešný telefonát omluvili. Greigová se k vysílání nevrátila, zatímco její kolega Christian se znovu ozval z éteru o dva měsíce později. Majitel rozhlasové stanice, pro niž moderátoři pracovali, rodině zesnulé daroval 450 000 dolarů (přes 11 milionů korun).



Přečtěte si
mandat
4. 3. 2015 • 19:08

Je to podivne,asi byla ta exotka labilni. Nebo se treba ani sama nepovesila.

bella.
4. 3. 2015 • 16:44

jenomže normální člověk se kvůli tomu nevěší ... zdravotní sestra na tom pravém místě , hm hm

prroud
4. 3. 2015 • 15:55

Pokutu ze skonci pod exekuci a sebrat licenci naprosto samozrejme.......a ty dva bych jeste nechal brucet,at maj studijni material!!!! Udelal bych z toho obr-monster proces pro vsechny radoby vysilace a radobynovinare,zkratka pro vsechny kreteny!!!!!!!!!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.