Podlahův syn odtajil, jak to bylo s penězi od jeho táty: Miliony zmizely v diskotéce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Podlahův syn odtajil, jak to bylo s penězi od jeho táty: Miliony zmizely v diskotéce!

Byl Přemek Podlaha takový skrblík nebo se jen snažil naučit syna znát hodnotu peněz?
Byl Přemek Podlaha takový skrblík nebo se jen snažil naučit syna znát hodnotu peněz? (Foto Aha! – D. Kundrát, M. Hykl, P. Machan)

Není žádným tajemstvím, že zesnulý král kutilu Přemek Podlaha (†76) se svým synem Pavlem (44) kdovíjak dobře nevycházeli. Důvodem byly peníze, jak už to bohužel často bývá. Podle Podlahy juniora byl jeho táta trochu »strýček Skrblík«, jak ale plyne z jeho dalších slov, nebylo se mu moc co divit.

Padlahův syn Pavel totiž na začátku tohoto milénia začal podnikat, ale jaksi to nedopadlo. Ve Štěpánské ulici si pronajal prostory bývalého Tuzexu, dal je dohromady a chtěl otevřít hernu s restaurací a diskotékou. Stálo ho to tři miliony, které však záhy zmizely. Podle úřadů totiž byl podnik příliš blízko kostelu, takže herna byla nepřijatelná.

Takže podnik nevydělával ani korunu, ale peníze za nájemné mizely rychlostí blesku. A tak šel Pavel za svým tátou a poprosil ho o půjčku. Jenže Přemek Podlaha nebyl z těch, kteří rozdávají peníze na potkání. Synovi půjčil přes dva miliony korun, ale řekl si o devítiprocentní úrok. Jenže ani tahle finanční injekce nepomohla.

Pavel tak musel za tři miliony prodat i svůj třípokojový byt, který mu otec prodal za milion korun. Těmi penězi zalepil ty nejžhavější pohledávky a nezbylo mu, než se odstěhovat do hájovny na Příbramsku, kde přežívá dodnes.

Přijde vám to od Přemka Podlahy kruté? Nebo si myslíte, že kdyby svého syna dál dotoval v neúspěšném podnikání, přišli by všichni o ještě více peněz?

Autor:  ph

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.