Peklo Zlaty Adamovské: V jídle měla biolit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Peklo Zlaty Adamovské: V jídle měla biolit!

Fotografie
Fotografie (internal)

Pohádka Peklo s princeznou se stala při natáčení pravým peklem i pro herce Václava Postráneckého (71), Zlatu Adamovskou (55), Terezu Voříškovou (25) a Jiřího Mádla (28). Postránecký dostal málem infarkt, Adamovská byla poštípaná od pasu dolů, Mádl cedil krev a Voříšková si sáhla na dno sil.

Otrávené jídlo
Zlatu Adamovskou jako královnu Viktorii trápili v kroměřížském zámeckém parku komáři a muchničky. Usadily se jí v horkém počasí pod bohatě řasenou sukní. Navíc se málem přiotrávila jídlem. Ochutnávala připravenou hostinu a dlouho netušila, že jídlo rekvizitáři nastříkali biolitem.

Sedřená kůže
První den se natáčela akční scéna, kdy Jiří Mádl jako princ Jeroným padá ze skály do vody. Kaskadér se ale moc věrohodně netopil, a tak to musel celé udělat Mádl. Pád do vody sice přežil, ale když ho tahali po skále za nohu, odnesl to sedřeným bokem. Přiznal to až druhý den.


Průtrž mračen
Při nejnáročnější scéně, kdy se točila velkolepá hostina v zámeckém parku, se strhla průtrž mračen. Stihly se natočit jen tři záběry. Práce deseti maskérů, kteří líčili šest hodin herce, tak byla téměř zbytečná. Ten den se natočilo už jen pár záběrů.

Fobie z pavouků
Pravý horor zažila Voříšková ale až ve chvíli, kdy byla jako princezna v pekle a lidé ze štábu na ni dávali velké pavouky. Dopředu režiséra varovala, že trpí panickým strachem z pavouků. Klepala se jako osika, a jakmile záběr skončil, po tvářích jí tekly slzy jako hrachy. Třásla se o to víc, že v jeskyni bylo jen 5 °C.

Děs 30 metrů nad zemí
Tereza Voříšková si na dno sil sáhla při noční scéně, ve které se coby princezna slézá ze zámeckého okna. Spouštěla se totiž z 30 metrů vysoké kopule zámku! „Máma mi to zakázala,“ svěřila se celá roztřesená před natáčením režisérovi. Nakonec scénu i přes matčin zákaz natočila

Vyděšený král

Blízko k infarktu byl představitel krále Bedřicha Václav Postránecký. Scénář mu předepisoval otevřít dveře, ze kterých měl vyběhnout kůň. Při jednom záběru je ale
otevřel o něco dřív a splašený oř ho málem srazil. Infarktové stavy zažívala také kastelánka zámku Kroměříž. Měla strach o historické podlahy. Na ty se musely položit koberce a kůň měl speciální gumové boty.

Přečtěte si
mekanik
12. 1. 2015 • 00:06

cem-tady

beladona
11. 1. 2015 • 11:02

cem já si o ní myslela, že je chytrá, Radka Johna jsem si cenila , přišel s pořadem, v kterém nasazoval kůži po 1989 v době Mrázků atd. a je mi jedno, co o něm teď vykládají, byl prostě první a ten pořad bylo jeho dítě.. Ona se mi k němu hodila, připadli mi jako chytrá sehraná dvojka.Důvody proč jí zahnul ví jen oni 2. Dnes má ona mizerného herce, ( za tím si stojím, v divadle je nemožnej), ufňukaného obttloustlého chlapa, co žije celoživotně ze jména svého otce ... .Ona lítá ze seriálu do seriálu a tvrdí, že i to je "umění." Jestli jí jde o peníze, nevím, snad jich má dost, proboha.A vidím , že v 55 letech vypadá dost staře.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.