Peklo s princeznou bylo pro herce skutečné peklo! Co se stalo Postráneckému a dalším? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Peklo s princeznou bylo pro herce skutečné peklo! Co se stalo Postráneckému a dalším?

Kůň ze dveří vyběhl dříve, než měl.
Kůň ze dveří vyběhl dříve, než měl. (Reprofoto Česká televize)

Slzy, krev a panická hrůza! To vše provázelo natáčení romantické pohádky Peklo s princeznou. Herci Václav Postránecký (70), Jiří Mádl (27) a Tereza Voříšková (24) na to jen tak nezapomenou. Každý z nich si sáhl na dno. A z Mádla dokonce tekla krev!

Ohrožený herec: Jiří Mádl (27)

Míra ohrožení života: 80 %

Co mu hrozilo: Utopení

Jak dopadl: Sedřená kůže na celém boku.

První den se natáčela akční scéna, kdy princ Jeroným padá ze skály do vody. Kaskadér se ale moc věrohodně netopil, takže to nakonec dělal Mádl. Pád do vody sice přežil, ale nešetrné tahání za nohu před kamerou ze skály od štábu odnesl sedřeným bokem. Přiznal to ale až druhý den.

Ohrožený herec: Tereza Voříšková (24)

Míra ohrožení života: 90%

Co jí hrozilo: Pád z výšky

Jak dopadla: Puchýře na rukách.

Tereza Voříšková si na dno sil sáhla při noční scéně, kdy coby princezna slézá z okna zámku. Spouštěla se po laně z výšky 30 metrů. „Máma mi to zakázala,“ svěřila se před natáčením režisérovi. Nakonec scénu, i když měla strach z výšek, i přes zákaz matky natočila.

Panický strach a slzy!

Pravý horor Tereza zažila ale až ve chvíli, kdy byla jako princezna v pekle a lidé ze štábu na ní dávali velké pavouky. Trpí totiž arachnofobii, tedy panickým strachem z pavouků. Klepala se jako osika a jakmile záběr skončil, po tvářích jí tekly slzy jako hrachy. V jeskyni bylo navíc jen 5°C.

Ohrožený herec: Václav Postránecký (70)

Míra ohrožení života: 60%

Co mu hrozilo: Ušlapání koněm

Jak dopadl: Zvýšil se mu tlak.

Scéna s koněm, který proběhne zámkem, prvně způsobila infarktovou situaci kastelánce frýdlantského zámku. Filmaři proto museli na parkety položit koberce a koni obout speciální gumové boty. Mnohem blíž infarktu byl ale představitel krále Václav Postránecký. Ten měl otevřít dveře, ze kterých kůň vyběhl. Při jednou záběru je ale otevřel o něco dřív a kůň ho málem srazil.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.