Vnuk Mariána Labudy: Přebral žezlo po dědovi! Bude hvězdou stříbrného plátna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vnuk Mariána Labudy: Přebral žezlo po dědovi! Bude hvězdou stříbrného plátna

Mladý Labuda zdědil herecký talent po dědečkovi.
Mladý Labuda zdědil herecký talent po dědečkovi. (Aha! - David Kundrát, cinemaart.cz)

Útočí na filmová plátna! Přední slovenský herec Mariána Labuda (70, který před časem oznámil, že končí s natáčením, má silného následovníka. Jeho vnuk Richard Labuda (12) je spolu s Libuší Šafránkovu (61) hvězdou nového rodinného filmu, který míří do kin.

Pro mladého Richarda je snímek Jak jsme hráli čáru již čtvrtá filmová zkušenost, poprvé však ztvárnil hlavní roli. „Hodně dopředu mi agentura připravila casting. Byla to bohatá nabídka asi 200 dětí a mezi nimi byl i Richard. Jeho se prostě nedalo přehlédnout,“ řekl Aha! režisér filmu Juraj Nvota (60).

Malý Labuda nenechal nic náhodě a svou velkou roli poctivě probíral i se svým dědou. „Povídal jsem si s ním o tom, vyprávěl jsem mu o točení a příběhu a hodně se mu to líbilo. Byl na mě hrdý, že si mě vybrali,“ svěřil Richard.

Ve filmu si ale roli jeho dědečka zahrál Labudův kolega a kamarád Milan Lasica (74). „Nabídl jsem mu roli dva roky před castingem dětí. A poté, co jsme vybrali malého Labudu, tak mu nešlo říct, nechceme tě, bereme Mariána,“ řekl režisér.

Jazyková bariéra

Před kamerou Richard Labuda zářil, ale slovenské dialogy byly pro Českou republiku předabovány do češtiny.



Autor:  vin

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.