Neuvěřitelný příběh Rostislava Zabloudila (73): Smrtelné metastázy si vyléčil sám i přes skepsi odborníků! Jak? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Neuvěřitelný příběh Rostislava Zabloudila (73): Smrtelné metastázy si vyléčil sám i přes skepsi odborníků! Jak?

Rostislav Zabloudil vyhrál svůj boj s rakovinou i přes skepsi odborníků.
Rostislav Zabloudil vyhrál svůj boj s rakovinou i přes skepsi odborníků. (Foto pro Aha! - Petr Podroužek, koláž Ahaonline.cz)

Příběh k neuvěření. Rakovinu lze zahnat vůlí a totální změnou životního stylu... Rostislav Zabloudil (73) se dokázal během 82 dnů hladovky vyléčit z vážných onemocnění, zhubl přes 28 kilogramů a za jídlo ušetřil tisíce, protože si denně vystačil pouze s dvacetikorunou.

Necelé tři měsíce totiž pil pouze destilovanou vodu. Jeho život změnila »obyčejná« preventivní lékařská prohlídka, na kterou se vydal před sedmi lety. Její výsledek byl šokující – cysta na ledvině, dva vředy na dvanácterníku a podezření na metastázy v játrech. Přesnou diagnozu ohledně jater ovšem neměl. Se zveřejněním vyléčení čekal Rostislav Zabloudil roky, než nabyl jistoty, že se mu to vše jen nezdálo.

Vypadal jak týraný koncentráčník

„Nejsem žádný sebevrah a v mládí jsem byl jedlík ´odchovaný´ na prasatech,“ usmívá se dnes Rostislav Zabloudil. „Věděl jsem, že jednou z možností léčby je přinutit tělo strávit vše nepotřebné absolutním vyhladověním. I naši dávní předci ulovili zvěř jen občas a další týdny hladověli, a přežili,“ řekl Nedělnímu Aha! vystudovaný historik.

Vůni domácí zabíjačky vyměnil den ze dne za destilovanou vodu, která neobsahuje žádné živiny ani minerální látky. Tělo tak rychle ztrácí tuk a poté se »vyčistí« spalováním nežádoucího. Rostislav Zabloudil pil dlouhé týdny denně jen litr destilované vody. Z původních 82,5 kilo zhubl až na 54,4 kilogramů. Na konci hladovky připomínal týraného z koncentračního tábora.

Nemohl celé noci spát

„Kruté byly už první dny. Chyběla mi energie, všude jsem cítil z destilované vody cosi jako odér acetonu. I bílý povlak na jazyku mi destilka vyžrala. Nejhorší byly noci, protože jsem nemohl spát. Začal jsem se tedy učit hrát na klavír a nakonec vydal i dvě hudební cédéčka.“

Stále častěji pociťoval točení hlavy, dostavily se pomalejší reakce a vláčnější projevy. Nemohl třeba minuty popadnout dech, po rychlém zvednutí ze židle upadl a o práh si rozrazil čelo. „Přestal jsem mít zájem o sex, takže nastala také krize v partnerském životě. Po hladovce se naštěstí vše vrátilo do normálu. Jen svalová hmota se mi obnovovala pomaleji,“ popisuje strasti Rostislav Zabloudil.

Hladovku si odbyl na tzv. Komáří louce v České Kanadě na jihu Čech, kde mu byl ale pokaždé vždy někdo na blízku.

Pracoval, aby zahnal hlad

Rostislav Zabloudil přišel za necelé tři týdny tvrdého režimu o vředy, ložiska metastáze v játrech, vážné podezření z nádorového onemocnění prostaty, kožní nádory, bradavice i znaménka a snížila se mu vrozená alergie na roztoče. „Samozřejmě mě hlad a chutě neopouštěly. Odváděl jsem pozornost od toho všeho prací. Týdny jsem čekal, až tělo přepnulo na úsporný režim. Šlo o to přežit psychicky a mít pevnou vůli,“ přiznává.

Jak žije dnes?

Rostislav Zabloudil dnes váží 76 kilogramů, snídá pouze ovoce, na oběd si vystačí s polévkou a bílým jogurtem, občas to proloží otrubami, nebo banánem, na večeři si servíruje rohlíky, někdy si dopřeje kuřecí maso, teplou zeleninou či luštěniny. „Samozřejmě, že chuť na řízek občas je, ale rozhodl jsem se pro jiný styl života, takže i vepřovému nebo hovězímu zatím úspěšně odolávám,“ přiznává s úsměvem Rostislav Zabloudil.

Breussova dieta

Po hladovce se vrhl na 42denní Breussovu dietu, při které je dovoleno pít bylinné čaje a zeleninové šťávy. Poté došlo k zvápenění ložisek rakoviny v játrech. V lékařské zprávě se píše, že došlo ke kalcifikaci.


Co na to odborníci?

Lékaři se však s jeho názory neztotožňují. Ředitel Masarykova onkologického ústavu Jiří Vorlíček například pro Deník uvedl, že tento způsob „léčby“ nemá žádný vědecký podklad a pacienty jen poškozuje. Také biolog Vítězslav Bičík lituje toho, že Zabloudil nepodstoupil biopsii hned po zjištění nádoru v jádrech. „Škoda, že si nenechal udělat první biopsii. Kdyby právě ta potvrdila nádor a na druhé biopsii po hladovce by nebyl, vyléčení by bylo potvrzeno stejnou metodou, tak by to obohatilo světovou medicínu o něco opravdu nového,“ doplnil k problematice hladovky biolog.



Přečtěte si
kontakt
24. 4. 2014 • 12:44

Dobrý den, pokud chcete kontakt na pana Zabloudila - rostislav@zabloudil.com

londynskypes
8. 4. 2014 • 22:38

abvydavatelstvi

londynskypes
8. 4. 2014 • 22:37

mnpv souhlas : to podemnou je spatne

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.