Dagmar Š. umřela na rakovinu: Lékař ji neposlal na vyšetření! Dostávala jen léky na bolest | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dagmar Š. umřela na rakovinu: Lékař ji neposlal na vyšetření! Dostávala jen léky na bolest

Takhle vypadal nádor na magnetické rezonanci.
Takhle vypadal nádor na magnetické rezonanci. (Foto Aha! – Jitka Pecharová,)

Rok a půl musela Dagmar Š. (32) s krutými bolestmi zad čekat na vyšetření magnetickou rezonancí. Mezitím jí na páteři narostl kostní nádor jako vejce. Po roce zemřela...

Léčba ale prý byla podle znalce v pořádku. Rentgen u ženy objevil jen degenerativní změny na páteři, a tak dostávala analgetika a chodila na rehabilitace. I když i po 33 návštěvách během roku a půl záda Dagmar Š. stála bolela, poslali ji v královéhradecké nemocnici na magnetickou rezonanci. Ta zjistila tzv. Ewingův nádor. Pozůstalí vytýkají, že to bylo pozdě a chtějí dvoumilionové odškodnění.

Názor znalce

Nádor podle znalce Karla Urbánka z olomoucké nemocnice rostl atypicky tak, že nezničil kost, a na rentgenu, kde by byl jinak vidět, nešel odhalit. K dřívější magnetické rezonanci prý nebyl důvod. Vyšetření je navíc nedostupné a drahé a je na akutní případy, kterým prý žena nebyla.


Autor:  jp

Přečtěte si
ninka64
7. 2. 2014 • 00:18

Urbánku vy jste skutečně lékař???Řádně vystudovaný ????Neuvěřitelné!!!!Omluvou pro váš neskutečně hloupý výrok ,by snad byla jen náhlá demence!!!

ninka64
7. 2. 2014 • 00:09

Nehoráznost!!!Mladou ženu které je 32 let ,má bolesti které je nutné neustále tišit léky, lékař nepošle na magnetickou rezonanci jen proto, že to je drahé!!! O tom, že jsou nádory které nezjistí rentgen vědí a přesto se nepřesvědčili o tom, zda toto není ten případ, příšerné.

xapela
6. 2. 2014 • 14:54

neskutečnej *** ten urbánek

tenerife
12. 1. 2014 • 11:38

Přesně jak píšete, ve Vojenské nemocnici Olomouc vás na chodbě pozdraví i primář,po tom jak mě odbyli ve fakultce jsem byla tvz. jak v Jiříkově vidění,neskutečná ochota pomoci pacientovi, jsou fakt skvělí.

paralenka
12. 1. 2014 • 09:16

Největší paradox je, že na rehabilitaci VN, kde jsem se svěřila se svým problémem - že tedy bez analgosedace rezonanci ani náhodou, což dělá jen fakultka, mi jako argument lékař řekl, že přece se nebudu nervovat tak dlouho. Pacient, který má problém a myslí na nejhorší, potřebuje vnímat trochu lidského zájmu a podpory ze strany lékařů, byť takových jančících bab tam mají denně na tucty. Tohle je to, co mnoha jiným lékařům chybí - ač i oni složili Hip. přísahu! Ne nadarmo má Voj. nemocnice Olomouc jedno z nejlepší hodnocení ze strany pacientů! Nechybí tam úsměv, pozdravit na chodbách pacienty je tam samozřejmostí. Stejně tak přístup v ordinacích. To taky cosi vypovídá. I když rezonanci v areálu provádí soukromá firma Medihope, tento přístup je samozřejmostí i tam. Což se o "masokombinátu" fakultce říct nedá, tam mám pocit, že otravuji!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.