Vše se odehrálo v tichosti: Havlovou operace zachránila od nejhoršího! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vše se odehrálo v tichosti: Havlovou operace zachránila od nejhoršího!

Dagmar Havlová se pravděpodobně musela podrobit operaci štítné žlázy
Dagmar Havlová se pravděpodobně musela podrobit operaci štítné žlázy (Foto: Aha! - Křivan, Pecák, Hurda, Profimedia.cz, koláž Ahaonline.cz)

Minulý týden obletěla svět fotografie Dagmar Havlové (60) s nepřirozeně nateklým obličejem. Ihned se ozvaly hlasy, že to s těmi zásahy plastického chirurga přehání. Jenže skutečný důvod byl pravděpodobně mnohem závažnější. Pozornému pozorovateli nemohla uniknout náplast nalepená na krku v oblasti štítné žlázy. Nejspíše jde o maskování jizvy po operaci.

Otok po operaci

Obludně napuchlý obličej na snímku z posledních dní nasvědčuje podle odborníka tomu, že Dagmar Havlová musí užívat léky regulující hladinu hormonů. Užívání někdy způsobuje zadržování vody v organismu. "Jizva odpovídá tomu, že je po operaci štítné žlázy. A podle stavu jizvy si dovolím soudit, že operační rána se dobře zhojila," prohlásil v Blesku známý pražský endokrinolog s tím, že nechce být jmenován.


Podezření na zhoubný nádor?

Důvody k operaci štítné žlázy jsou většinou rostoucí uzly nereagující na léčbu, případně podezření na nádor. Operace se většinou uplatňuje ve chvíli, kdy dosavadní medikace selhává. Pokud by se k chirurgickému zákroku nepřistoupilo, hrozilo by utlačování okolních orgánů a poškození srdce. V případě zhoubného nádoru hrozí metastázy.

Nemoc štítné žlázy herečka přiznala

Jak závažné důvody lékaře Dagmar Havlové k zákroku vedly je zatím nejasné, neboť herečka a bývalá první dáma se ke svému zdravotnímu stavu odmítá vyjadřovat. Před několika lety však jen přece promluvila a dá se z toho leccos dovodit: "Ano, jsem nemocná a léčím se. Mám závažné recidivující onemocnění štítné žlázy a problémy se srdeční činností."
Prokletí Havloví: Rakovina!

Operativní odstranění štítné žlázy je až mezním řešením. Pokud k němu došlo, byla Havlová vystavena riziku těžkého poškození zdraví a smrti. Po takové operaci je nutné do konce života užívat hormony v tabletách a v případě zhoubného nádoru radiojódová terapie. Dagmar Havlová má s rakovinou zdrcující zkušenosti. Její otec zemřel na rakovinu tlustého střeva, manžel Václav Havel přišel kvůli rakovině o část plic, matce diagnostikovali rakovinu kůže a dokonce i její fenka Alma zahynula na rakovinu lymfatických uzlin.



Přečtěte si
prasulka
16. 6. 2014 • 15:03

Souhlasím,jako "Veškrnka" byla velmi oblíbená,ale jako manželka Havla.....už ne,je vyumělkovaná,nepřirozená,jak v chování,tak ve visáži,strojené úsměvy,neupřímnost.

lpitriska
9. 4. 2014 • 08:18

repro

zaj-po
7. 4. 2014 • 13:51

Paní Repro,,,výborně---tak je to správné a spravedlivé.,,,Jana,,,

klaraabara
27. 3. 2014 • 09:15

Paní Retro to jste řekla krásně" AT VŠEM,CO MI NĚCO PŘEJI PAN BUH TO SAMÉ STONASOBNĚ VRATI!"" Zijeme v cizině, ale co si u nás dovolují k významným osobnoste, to by si ten plátek už nikdy nic nevydal, protože by ho soud zruinoval

kukielka
26. 3. 2014 • 13:43

Taky mám po operaci štítné žlázy, už 2 roky, bylo to náročné, včetně otoků nohou, obličeje, rukou,ale na jizvě jsem nikdy neměla nalepenu náplast, nosívala jsem ven lehký šálík kolem krku. No měla jsem štěstí, jsem obyčejná ženská a nikoho z tisku nezajímám!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.