Nemocná seniorka obětí hyenismu ředitele lázní: Ukradli jí dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nemocná seniorka obětí hyenismu ředitele lázní: Ukradli jí dům!

Dům v Řevničově, o který stařenka přišla.
Dům v Řevničově, o který stařenka přišla. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka, koláž Ahaonline.cz)

Bývalá učitelka Jaroslava Křížková (85), která trpí Alzheimerovou nemocí se stala i obětí hyenismu. Pavel Hucl (65), bývalý ředitel Lázní Letiny na Plzeňsku, kde seniorka pobývala, jí připravil o domek v Řevničově na Rakovnicku. Teď jemu a komplicům hrozí až 8 let vězení.

Hucl využil faktu, že stařenka nemá příbuzné a špatně vnímá realitu. Nechal si od ní podepsat zplnomocnění k prodeji domku. Ten pak společně se známými z realitky Pavlem Kaiserem (64) a Marií Šnoblovou (41) prodali za 1,5 milionu Kč. Stařence ale vyplatili jen 970 tisíc korun.

Okamžitý vyhazov
Na podvod přišla sociální pracovnice, majitel lázní Milan Matoušek Hucla hned propustil. „Je to hrozný. Nenapadlo by mě, že ředitel, kterému stařenka věří a měl se o ni starat, zneužije její bezbrannosti. Je to otřesný hyenismus,“ dodal Matoušek.

Jen pomáhal
Hucl vinu odmítá. „Paní mě požádala, abych jí pomohl s prodejem domku. Že je nemocná, jsem nevěděl,“ tvrdí Hucl. „Provize z prodeje domku byla 211 tisíc korun. Tu jsem si rozdělil se Šnoblovou. Zbytek byly náklady na prodej,“ vysvětloval Kaiser, proč stařenka dostala tak málo peněz. Vinu odmítá i Šnoblová.
Stařenka už v Letinech není. Soud jí zbavil svéprávnosti a teď se o ni starají v léčebně v Novém Strašecí.

Milovaná učitelka
Bývalou učitelku Jaroslavu Křížkovou (85) mají v Řevničově všichni rádi. To, že přišla o dům, pobouřilo celou vesnici. „Všechny nás ta lumpárna šokovala. Bývala to elegantní dáma. Děti neměla. Dlouho byla vdova a pak žila s přítelem. Učila i mé děti,“ řekla Aha! Křížkové sousedka Věra Černá (65). Dům je teď prázdný. „Noví majitelé tady nebydlí. Neví, co s domem kvůli soudu bude,“ dodává Černá.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.