Helena (63) naletěla sňatkovému podvodníkovi: Sliboval dovolenou, ale kradl šperky a peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Helena (63) naletěla sňatkovému podvodníkovi: Sliboval dovolenou, ale kradl šperky a peníze!

Horáčková s rozsudky, na základě kterých jí má Polák nakradené věci vrátit.
Horáčková s rozsudky, na základě kterých jí má Polák nakradené věci vrátit. (Aha! - Jana Ulrichová)

Myslela si, že našla muže svých snů. Brzy ale čekalo na Helenu Horáčkovou (63) z Prahy velké zklamání. Její milý Zdeněk Polák (62), který se vydával za pracovníka BIS, ji okradl. Byl za to už i pravomocně odsouzený.

„Je to sňatkový podvodník, chci před ním varovat ostatní ženy,“ prohlašuje Helena. „Chodím ráda tančit, tak jsme se poznali,“ začíná vyprávět. Muž prý tvrdil, že pracuje u BIS a jeho práce si žádá utajení. „Tím omlouval to, že občas na tři týdny zmizel a jeho telefon byl nedostupný. Neustále také měnil telefonní čísla. Byl galantní, nosil mi dárky. Vyvenčil psa, uvařil, vyžehlil, říkala jsem si, jaké jsem udělala terno,“ líčí.

Sliboval jí exotické dovolené, mluvil o svatbě. Dokonce jí hned zpočátku jejich známosti daroval platební kartu. Když ji ale chtěla použít, bankomat ji odmítl.

Přišla o 45 tisíc

Pak se idylka začala rozplývat. „Najednou neměl peníze. Jednou je zapomněl v práci, podruhé je vytrousil z kapsy. Pak zmizely zlaté šperky po mamince a elektrické nářadí. Přistihla jsem ho také, jak mi bere peníze,“ popisuje. Podala na něj proto trestní oznámení.

Soud ho uznal vinným. Dostal podmínku a také povinnost nahradit paní Heleně škodu ve výši 44 654 Kč. S odvoláním neuspěl, rozsudek je pravomocný.



Zdeněk Polák: Je to msta!

Aha! Zdeňka Poláka našlo. Nepracuje u policie, dělá údržbáře na fotbalovém hřišti, kde také přespává. „Nejsem sňatkový podvodník, ani zloděj. Helena si vše vymyslela. Chodili jsme spolu, pak jsem si ale našel jinou, proto se mi mstí,“ prohlašuje s tím, že proti rozsudku podá dovolání. A hned se pochlubil čistým trestním rejstříkem, který měl nachystaný – datovaný je 11. červencem 2013. Aha! má ale k dispozici rozsudky, kde jsou jeho předchozí delikty, byť už zahlazené, zmíněny.


Podvedených je víc

Zdeněk Polák byl už za stejný čin jednou podmíněně odsouzen v České Lípě, kde má trvalé bydliště. O zlaté šperky tam připravil ženu, se kterou žil. Zachránila ho ale amnestie. Aha! to nepopřel, tvrdil ale, že nešlo o krádež. „Věci jsem pouze zastavil a vrátily se,“ hájí se.

Aha! mluvilo i s další jeho obětí, důchodkyní Jiřinou Leiferovou (82), které slíbil najít ukradené auto. „Říkal, že dělá u policie, působil věrohodně. Když přišel, že ho objevil v Německu, a že potřebuje zaplatit za parkovné, aby ho mohl vyzvednout, věřila jsem mu. Dala jsem mu 2000 korun. Neviděla jsem už ani auto, ani peníze,“ popsala.


Výzva čtenářům!

Naletěli jste muži, který sliboval lásku? Napište na: aha@ahaonline.cz




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.