Světová rarita v Luhačovicích: Děti léčí bublinkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Světová rarita v Luhačovicích: Děti léčí bublinkami!

Isabella Hebelková z Olomouce si ve vaně s uhličitou vodou hověla.
Isabella Hebelková z Olomouce si ve vaně s uhličitou vodou hověla. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Česko bývalo lázeňskou velmocí. A zdá se, že se dobré časy snad vracejí. Jako první u nás i ve světě zavedli v léčebně v Luhačovicích uhličité koupele dětí ve speciálních dětských vanách. A hned za to dostali ocenění od Evropského svazu lázní, jako vůbec první v České republice.

„Základní myšlenkou je, aby děti během koupele v uhličité vodě zůstaly v klidu a tělo se mohlo pokrýt bublinkami oxidu uhličitého, který se vstřebává kůží, a zlepšuje se tak její prokrvení. Koupel, která má příznivý vliv na srdeční a cévní systém a tím i na celý organismus, je tak mnohem efektivnější,“ vysvětlil generální ředitel lázní Eduard Bláha.

Tato léčebna je výjimečná nejen u nás, ale v celé Evropě.
Už se v nich léčí sourozenci Isabella (6) a Edward (7) Hebelkovi z Olomouce. „Účinky jsou úžasné,“ popisuje jejich maminka Magdalena s tím, že obě její děti mají silné astma, trpí zápaly plic a atopickým exémem. „Bývají sice nemocné i teď, ale průběh je již daleko lehčí a lékař jim snížil velký počet léků,“ dodala.
První lázeňská cena pro Česko
Jde o zcela bezkonkurenční projekt dětské léčebny v celé Evropě a za to lázně nyní obdržely jako první společnost v ČR ocenění od Evropského svazu lázní v konkurenci 10 zemí – ESPA Innovation Awards 2016.
K pití mohou malí pacienti využívat v léčebně s rodiči léčebný pramen Nová Janovka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.