Nenápadné příznaky velmi vážných nemocí. Zkontrolujte se hned teď! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nenápadné příznaky velmi vážných nemocí. Zkontrolujte se hned teď!

Jak tělo prozradí blížící se zdratovní problémy?
Jak tělo prozradí blížící se zdratovní problémy? (Foto Shutterstock, Profimedia.cz)

Něco vás trápí a vy nevíte, co by to mohlo být? Našli jste na svém těle něco nového, jiného, nesouměrného? Nezdáte se sami sobě? Třeba je to jen planý poplach a nemáte se čeho obávat, ale je taky možné, že máte velký zdravotní problém! Naše zdraví je nejdůležitější, tak mu věnujte pozornost! Britští vědci sestavili žebříček možných tělesných změn, které vás mohou upozornit na blížící se trable.

NOHY

Máte krátké nohy a delší horní část těla

Co to může znamenat: Pro sportovce je to třeba výhoda. Můžete se soustředit na nižší těžiště a rychleji změníte směr.

POZOR: Jenže to také může indikovat i větší riziko onemocnění srdce. Když máte o dva centimetry kratší nohy v porovnání se svojí horní částí těla, máte o 10 % vyšší riziko ischemické choroby srdeční. Nechte se prohlédnout!

PAS

Váš pas je širší než boky

Co to může znamenat: U mužů je to samozřejmě větší problém než u žen. Žena může být i tak přitažlivá, muž nikoliv.

Problém 1: Pokud máte postavu ve tvaru jablka, namísto hrušky, hrozí vám vyšší výskyt onemocnění srdce.

Problém 2: Břicho jako »Trautenberk« je také indikátor cukrovky. Břišní tuk způsobuje člověku přirozeně produkovaný inzulín, který pracuje méně efektivně.


UCHO

Uprostřed vašeho ušního lalůčku máte hlubokou vertikální rýhu směrem dolů

Co to může znamenat: Jste »Hobit«. Zkontrolujte si svůj rodný list. Ne, je to vtip. Nebo si raději zkontrolujte zdraví svého srdce. Některé studie ukázaly, že lidé, kteří mají záhyby ve svých ušních boltcích, mají vysoký výskyt onemocnění srdce. Bohužel lékaři zatím nepřišli na to, proč tomu tak je. Smůla!

OČI

Bělavě zbarvený proužek podél vnějšího okraje vaší rohovky

Co to může znamenat: Špatně se vám ředí krev. Pokud vám je třicet nebo čtyřicet let, je to znamení, že budete mít pravděpodobně vysokou hladinu cholesterolu v krvi. Bílá linka je cholesterol, který se usídlil v jemných tkáních vaší rohovky. Stářím se náš cholesterol mění, každý by si ho proto měl hlídat.

Vaše oči jsou podlité krví

Co to může znamenat: Máte pořád dokola kocovinu a Aspirin vám nezabírá. Zpomaluje totiž srážení krve a krev ředí. Zaplaví vám tak malé cévy v očích. Nepijte tolik alkoholu, pořádně se vyspěte a budete zase vypadat normálně.


NEHTY

Pod vašimi nehty se objevují malé krvavé sraženiny

Co to může znamenat: Zeptejte se sami sebe, jestli vás v poslední době někdo nemučil. Anebo to také může být infekce v jednom z ventilů ve vašem srdci. Krvácení způsobují krevní sraženiny. Tady vám manikúra rozhodně nepomůže. Raději navštivte pro klid duše vašeho lékaře.

PLEŤ

Vaše pleť a oči mají nažloutlý odstín

Co to může znamenat: Máte štěstí, možná se u vás projevily příznaky hepatitidy, jaterních onemocnění nebo žloutenky. Spousta lidí na sobě většinou žádné příznaky nesleduje, a proto se nemoc zachycuje až na poslední chvíli. A pak většinou bývá pozdě.

Na kůži jste si našli velké nebo netradičně zbarvené mateřské znaménko

Co to může znamenat: Melanom je většinou nebezpečný, můžete tak mít rakovinu. Proto si prohlížejte kůži alespoň jednou měsíčně a snažte se všechny znaménka včas podchytit. Když se vám něco nebude zdát, znaménko bude mít divnou barvu nebo tvar, hned utíkejte ke svému lékaři. Pokud vám ze znaménka rostou chlupy, rakoviny se bát nemusíte.

HLAVA

Velká kulatá hlava, která vypadá jako částečně vyfouknutý míč

Co to může znamenat: Vyšší riziko spánkové apnoe. Lidé s velkou kulatou hlavou mají kratší dýchací cesty, které jim brání v dýchání a způsobují zástavu dechu ve spánku na pár sekund či minut. Jste tedy bez kyslíku a může se vám i zastavit srdce. Váš lékař vám pomůže s diagnózou a doporučí vám spánkového specialistu.

Přečtěte si
sylvie59
8. 4. 2013 • 01:06

Kravin tu bývá přehršle. Ale tohle je fakt TOP! Autorovi doporučuji rovněž návštěvu lékaře. Psychiatra.

pelagie
7. 4. 2013 • 18:11

blb dal ten článek dohromady ????

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.