Běsnící orkán Andrea nepustoší jen Česko, nýbrž takřka celou Evropu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Běsnící orkán Andrea nepustoší jen Česko, nýbrž takřka celou Evropu!

Švýcarsko: Poničený majetek! Ve švýcarském kantonu Valais zničil silný vítr mycí linku u čerpací stanice, a ta se převrátila přímo na vedle stojící auto. Postižena byla také automobilová, vlaková a letecká doprava.
Švýcarsko: Poničený majetek! Ve švýcarském kantonu Valais zničil silný vítr mycí linku u čerpací stanice, a ta se převrátila přímo na vedle stojící auto. Postižena byla také automobilová, vlaková a letecká doprava. (ČTK – Alexandra Mlejnková )

Krušné chvíle prožívají v těchto dnech lidé na mnoha místech v celé Evropě. Starý kontinent totiž pustoší ledová bouře Andrea a jak v Německu, tak ve Švýcarsku napáchala obrovské škody.

U našich západních sousedů si už dokonce vyžádala jeden lidský život. Bouře, která místy dosahuje hodnot orkánu, brala životy i na východě od nás. Tři lidé také zemřeli na východě Slovenska, kde se na kluzké vozovce čelně srazily dva automobily.

Rozmary počasí trápí i východ Ruska, kde udeřily arktické mrazy a teploty se tam pohybovaly mezi –39 ºC  a –45 ºC.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.