Poprava Usámy bin Ládina (†54): »Pro Boha a zemi,« pronesl americký agent | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Poprava Usámy bin Ládina (†54): »Pro Boha a zemi,« pronesl americký agent

Usáma bin Ládin
Usáma bin Ládin (reuters, ara)

Povedlo se mu nevídané. Dopadl a poslal na věčnost nejhledanějšího teroristu na světě Usámu bin Ládina. Myslíte si, že se stal mezinárodně uznávaným hrdinou a světovou celebritou? Omyl! Jeho jméno i tvář nám zůstanou navždy utajeny. Ani americký prezident Barrack Obama identitu muže, který 2. května vypálil smrtící kulku, nezná. A ani po ní nepátral a ocenil 23členné speciální komando SEAL jako celek...

Jeden muž bude navždy žít s vědomím, že zabil šéfa teroristické organizace AlKáida. Nesmí se tím ale nikomu pochlubit! Ohrozil by tak svou bezpečnost. V paměti nám tedy může zůstat jen jeho vítězný pokřik, který v pevnosti v Abbottábádu zazněl hned po nejpodstatnějším výstřelu 21. století.

»Pro Boha a zemi – Geronimo, Geronimo, Geronimo!« zahlásil do vysílačky, jen co zmáčkl spoušť. Pak už následovala jen radostná depeše pro Bílý dům: „E. K. I. A.“ To je zkratka pro hlášení »Enemy Killed In Action« neboli »nepřítel zabit při akci«.

Do Ládinovy ložnice v 3. patře vily se po zabití jeho syna Chaleda dostali potemnělým schodištěm tři agenti tzv. 6. týmu SEAL. Jeden vykopl a zajistil dveře a hned spatřili vysokého muže s dlouhými vousy, jehož vlastními těly kryly dvě z jeho manželek.

Jedna z nich, která cosi vykřikovala arabsky, ihned dostala kulku do lýtka a jeden z vojáků obě ženy ihned popadl a navzdory riziku, že mohou být opásány výbušninami, je vyvlekl z místnosti. Třetí muž namířil laserový paprsek své útočné pušky M4 a vpálil mu kulku do hrudníku.

„Ládinovo zadržení bylo možné jen v případě, že by byl nahý a zjevně by neměl na těle nálož,“ vysvětlují generálové. Kulka o velikosti 5,4 mm bin Ládina povalila a s oním patetickým výrokem na rtech voják zmáčkl spoušť karabiny podruhé. Ránu jistoty poslal zlotřilci do hlavy, nad levé oko.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.