Usáma bin Ládin zemřel ve spodkách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Usáma bin Ládin zemřel ve spodkách!

Usáma bin Ládin
Usáma bin Ládin (ČTK/AP, ara)

Americký politik, republikán James Inhofe (76) tvrdí, že na vlastní oči viděl sérii 15 fotek mrtvého arciteroristy Usámy bin Ládina (†54). Potvrdil, že jde o snímky velmi drastické, nicméně není pochyb, že mrtvým mužem je vůdce AlKáidy.

Bin Ládin podle Inhofa zemřel pouze ve spodním prádle asi 20 minut poté, co do jeho domu v pákistánském Abbottábádu vtrhlo americké komando.

Devět z fotografií bylo pořízeno 2. května přímo v bin Ládinově sídle a tři vznikly před svržením jeho těla do Arabského moře. Zbývající tři snímky byly staršího data a sloužily pouze pro identifikaci zločince.

„Na jedné z fotek je vidět část mozku vyhřezlá z očního důlku. Kulka pronikla bin Ládinovi okem a vylétla uchem. Nebyl to zrovna hezký pohled,“ řekl politik v rozhovoru pro televizi Fox News.

Většina snímků ukazuje bin Ládinovu hlavu, ale ze dvou je patrné, že byl terorista přistižen takřka nahý, resp. jen ve spodním prádle. Vousy měl prý kratší a více prošedivělé. Minimálně dva snímky již umytého teroristova těla, by podle Inhofa měly být zveřejněny, protože právě na nich lze bin Ládina nejlépe identifikovat.



Autor:  šum

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.