Počasí je na houby! Skutečně rostou! Tady je důkaz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Počasí je na houby! Skutečně rostou! Tady je důkaz!

Červeňáčci z Brd - Milovníci křemenáčů zaplesají při návštěvě Brd. Vášnivý houbař jich za hodinku našel třicet.
Červeňáčci z Brd - Milovníci křemenáčů zaplesají při návštěvě Brd. Vášnivý houbař jich za hodinku našel třicet. (Profimedia.cz, ara)

Deštivé počasí posledních dní vůbec nepřipomíná vrchol léta. Koupaliště zejí prázdnotou, a tak jediní, kdo se z deště mohou těšit, jsou houbaři. Těm totiž příroda přichystala opravdové hody!

Velký růst hub potvrzují kromě samotných houbařů i mykologové. A co se houbám podle nich líbí nejvíce? „Houbám nejlépe svědčí teploty kolem 20 stupňů Celsia a vlhko. Nejlepší sezona už tradičně bývá v srpnu a září,“ vysvětlil mykolog Jiří Polčák.

Recept od čtenáře: Pikantní houbová směs

Suroviny:

  • 500 g hřibů
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • mletá červená pálivá paprika
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • majoránka
  • instantní jíška
  • půl litru kuřecího vývaru
  • škvařené sádlo

Postup: Na sádle opečeme cibuli a pokrájenou anglickou slaninu. Když slanina a cibule zezlátnou, přidáme česnek, papriku pokrájenou na kostičky a houby a zalijeme kuřecím vývarem nebo bujonem ze dvou kuřecích kostek. Povaříme doměkka, osolíme a ochutíme majoránkou, pepřem a přiostříme mletou paprikou. Nakonec zahustíme jíškou a povaříme. Podáváme například s těstovinami.



Autor:  lt

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.