Počasí je na houby! Skutečně rostou! Tady je důkaz!

Deštivé počasí posledních dní vůbec nepřipomíná vrchol léta. Koupaliště zejí prázdnotou, a tak jediní, kdo se z deště mohou těšit, jsou houbaři. Těm totiž příroda přichystala opravdové hody!
Velký růst hub potvrzují kromě samotných houbařů i mykologové. A co se houbám podle nich líbí nejvíce? „Houbám nejlépe svědčí teploty kolem 20 stupňů Celsia a vlhko. Nejlepší sezona už tradičně bývá v srpnu a září,“ vysvětlil mykolog Jiří Polčák.
Recept od čtenáře: Pikantní houbová směs
Suroviny:
- 500 g hřibů
- 200 g anglické slaniny
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- mletá červená pálivá paprika
- mletý černý pepř
- sůl
- majoránka
- instantní jíška
- půl litru kuřecího vývaru
- škvařené sádlo
Postup: Na sádle opečeme cibuli a pokrájenou anglickou slaninu. Když slanina a cibule zezlátnou, přidáme česnek, papriku pokrájenou na kostičky a houby a zalijeme kuřecím vývarem nebo bujonem ze dvou kuřecích kostek. Povaříme doměkka, osolíme a ochutíme majoránkou, pepřem a přiostříme mletou paprikou. Nakonec zahustíme jíškou a povaříme. Podáváme například s těstovinami.