Krteček se chichotá už 55 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Krteček se chichotá už 55 let!

Zdeněk Miler
Zdeněk Miler (Aha! - Martin Přibyl, Marek Pátek)

V Česku se těžko najde někdo, kdo by neznal Krtečka. Tak jako Američané mají svého kačera Donalda nebo Mickey Mouse, Češi milují malé černé zvířátko se zvědavým kukučem a věčným úsměvem.

Na jeho příbězích jsme odrostli snad všichni! Zdá se to neuvěřitelné, ale Krtečkovi je 55 let! Jeho tvůrce Zdeněk Miler dokonce oslavil 90. narozeniny. Právě na jeho počest probíhá výstava v pražské Galerii Vltavín, kterou vám nyní chceme přiblížit.

V útulné galerii v centru Prahy probíhá výstava, na jejíž návštěvu máte už jenom týden, tedy pokud jste z Prahy. A pokud ne, není třeba zoufat. Výstava se poté stěhuje do dalších českých měst, takže ji určitě můžete najít i po 10. dubnu. První film o Krtečkovi Zdeněk Miler natočil již v roce 1956, od té doby vzniklo asi 50 dílů.

Kromě filmů ale Miller také ilustroval dětské knížky. Na svém kontě má tisíce ilustrací a obrázků. Na výstavě je k vidění spousta nových ilustrací, které dokazují, že ani pokročilý věk neubírá Zdeňku Millerovi nic z jeho talentu a píle.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.