Škola plná smutku: Vyvěsili černý prapor | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Škola plná smutku: Vyvěsili černý prapor

Na stožáru před školou visí černá smuteční vlajka.
Na stožáru před školou visí černá smuteční vlajka. (Aha! – Petr Novotný,)

Černý prapor na stožáru, svíčky u zdi, tísnivá atmosféra. Tak vypadal včerejší den v základní škole, kam Anička chodila do čtvrté třídy.

Její spolužáci i ostatní děti na dnešek chystají poslední rozloučení se zavražděnou dívenkou.

Na celé škole není jediné dítě, které by nevědělo, co hrozného se stalo. Velcí i malí školáci si o všem povídají, k dispozici  je jim i psycholožka. „Platí krizová opatření, jaká byla také po 13. říjnu, kdy Anička zmizela. V péči psycholožky jsou hlavně její nejbližší spolužáci,“ vysvětlil ředitel školy Zbyněk Drozda.

Ten také mluvil s třídními učiteli prvního stupně, kteří nechali na dětech, zda se na vše budou chtít zeptat samy. „Třídy s dětmi na druhém stupni jsem prošel a Aničce jsme věnovali tichou vzpomínku. Děti cítí smutek a prožívají poměrně velké trauma.“

Podle něj dnes proběhne u školy pietní rozloučení s Aničkou. „Děti, které budou chtít, za ni mohou zapálit svíčku,“ dodal.

Smutek cítí i děti, které Aničku znaly jen krátce, nebo od vidění. „Byla to hrozně hodná holka, kterou měli všichni rádi. Jsme zklamaní, že to tak dopadlo. Místo, kde ji našli, znám, chodíme tam venčit psa,“ dodala Simona z páté třídy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.