Nález dětského těla v Troji: TO JE ANIČKY HROB! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nález dětského těla v Troji: TO JE ANIČKY HROB!

Na tomto místě v minulosti pátrali policisté i se psy. Ti však nic necítili, jelikož tělo bylo zakopáno velmi hluboko. Nyní však zemina slehla a také se tu vyskytovala divoká zvěř.
Na tomto místě v minulosti pátrali policisté i se psy. Ti však nic necítili, jelikož tělo bylo zakopáno velmi hluboko. Nyní však zemina slehla a také se tu vyskytovala divoká zvěř. (Aha! – Dan Černovský)

Konec všech nadějí! Všichni, kdo s napětím 154 dnů sledovali pátrání po ztracené školačce Aničce, truchlí! Policie včera v Praze-Troji našla zakopané dětské ostatky.

Již je jisté, že se jedná o pět měsíců pohřešovanou školačku Aničku (9), potvrdila expertiza. Kriminalistům k hrůznému nálezu pomohla nová pátrací 3D technologie a divoká prasata.

Ve vzduchu kolem hrobu, ze kterého včera policisté ostatky vykopali, se vznášel podivný pach a tísnivé ticho. Nepřístupné místo v kopci porostlé hustým křovím objevila do včerejška jen divoká zvěř, kterou tělíčko přilákalo. Na přítomné padala tíseň z představy, co se na tomto místě událo.

Tělo objevili kriminalisté mezi zahrádkami a rozestavěnými domy v ulici Pod Havránkou nedaleko místa, kde se na podzim našly dívčiny klíče. A jen pár stovek metrů od místa, kde zmizela.

Zpráva o nálezu se stala včerejší událostí číslo 1. Na místo se kromě lékařů a policistů sjely desítky novinářů a televizních štábů. A všichni netrpělivě čekali na informace, které policie zveřejní.

„Vzhledem k ročnímu období, ke klimatickým změnám v terénu a samozřejmě i vlivem působení divoké zvěře bylo tělo nalezeno,“ uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Ostatky se zbytky tkáně se nacházely poměrně hluboko pod povrchem. „Bylo takřka vyloučeno, aby je policejní pes objevil,“ dodala Zoulová.

Ostatky odpoledne pohřební služba odvezla na patologii nemocnice Na Bulovce. Kriminalisté je na místě nezkoumali. „Nechceme porušit stopy, které mohou na těle být,“ objasnila Zoulová. Podle informací deníku Aha! byly ostatky tak zachovalé, že o identitě oběti nebylo pochyb. Totožnost potvrdila i expertiza a nakonec rodina. „Podle vlásků a oblečení,“ přiblížila mluvčí Zoulová. Na místě a v jeho okolí policisté zajistili další stopy, např. nářadí údajně s otisky podezřelého Otakara T. Policisté ho během odpoledne zadrželi v Mostě, kde bydlel. Seděl v hospodě a popíjel pivo...

Co se včera stalo

  • 8.00: Policie v Troji začíná zkoušet speciální pátrací technologii.
  • 10.15: Policie informuje rodiče ztracené dívky o akci.
  • 12.00: Bez bližších podrobností se začíná šířít zpráva, že policisté našli tělo. Na místo přijíždějí desítky novinářů a televizních štábů.
  • 13.06: Na místo nálezu dorazil soudní lékař.
  • 14.30: Policejní mluvčí potvrzuje novinářům, že policisté našli ostatky lidského těla. Pohřební služba je odváží na patologii do nemocnice Na Bulovce.
  • 14:40: Ačkoliv se začalo mluvit o tom, že policie zatkla podezřelého muže – recidivistu Otakara T., ukazuje se, že to není pravda. Novináři ho totiž vypátrali v jedné hospodě v Mostě. Pil pivo.
  • 16.15: Policie v Mostě zatýká Otakara T. Na místní služebně ho zavírá do cely předběžného zadržení. Později ho odváží k výslechu do Prahy.
  • 16.47: Šéf vyšetřovacího týmu přijíždí k rodičům Aničky a informuje je o výsledcích pátrání.
  • 18.45: Policie oficiálně potvrdila, že se jedná o ostatky pohřešované školačky.

Jak objevili tělíčko?

Tzv. 3D technologii, kterou pražská policie včera dopoledne zkoušela ne náhodou v lokalitě, kde školačka zmizela, by měla v budoucnu zefektivnit pátrání po pohřešovaných osobách v nepřehledném terénu. Zařízení GPC vysílá do přenosového vozu informace o tom, kde se policisté pohybují, která místa minuli či neprohledali. Je proto možné lépe koordinovat pátrání. „Právě při odzkoušení této technologie policisté speciální pořádkové jednotky narazili na nesrovnalosti v terénu. Nezdály se jim a rozhodli se je blíže prozkoumat. Přitom nalezli ostatky,“ upřesnila Andrea Zoulová.



Přečtěte si
petrisek696
25. 1. 2012 • 00:01

Vy co se tu navážíte do te pani co tvrdí že komunikuje se zahrobím tak si přečtěte její příspěvky k Aničce ze dne 16.10.2010 tedy 3 dny po zmizení Aničky.Přesně v nich popisuje kde je zakopaná až to po nalezu uplně zamrazí jake věci věděla už tenkrat.

doja
17. 3. 2011 • 14:53

Nic ve zlém, ale co na tvůj stav říká lékař??

3dots
17. 3. 2011 • 14:24

Zase jedna zhulená hovězina. Já "cekaka.." až ti někdo dá pořádnou ránu do palice, aby se ti tam rozsvítilo

lilan
17. 3. 2011 • 12:54

Od zacatku pisi na policii...ze je Anicka pod zemi..kousek od mista....komunikuji s mrtvymi autom.pismem...zemrela hned ten den..co se ztratila,,,,autom.kresbou mi nakreslila jeji telo pod zemi...dost hluboko...ted je Anicce uz dobre.....cekaka az ji najdou....stale opakovala

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.