Zmizelá Anička Janatková: Vyděrač dostal jen podmínku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 30. března 2024

Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido

Zmizelá Anička Janatková: Vyděrač dostal jen podmínku!

Muž se u soudu maskoval a celou dobu se díval do země.
Muž se u soudu maskoval a celou dobu se díval do země. (Pro Aha! – Věra Knedlhansová, ČTK)

Je to doslova lidská hyena. V době, kdy zoufalí Janatkovi pátrali po své dceři Aničce a případnému únosci se rozhodli dát 3,5 milionu korun, se jim ozval vyděrač Jan Zita (24).

Tvrdil, že dívku drží jako rukojmí. Za pokus o podvod a také útisk odešel včera podvodník od plzeňského okresního soudu s podmínkou. Dva a půl roku vězení mu soud odložil na zkušební dobu pěti let.

Během deseti dnů loni v listopadu poslal Jan Zita na zveřejněné telefonní číslo manželům Janatkovým celkem 94 SMS, ve kterých tvrdil, že chce 250 000 korun za informace ohledně zmizelé Aničky. Muž tak zřejmě chtěl peníze na splacení svých dluhů.

Policie ho dopadla ve Stodě na Plzeňsku, čtyři měsíce strávil ve vazbě. Soudce v odůvodnění rozsudku řekl, že velice pečlivě zvažoval trest. Muži pomohlo, že  nebyl nikdy trestán a také se rodičům Aničky omluvil.

„Pokud se dopustíte nějakého nezákonného jednání, jsem zde, abych trest přeměnil a vy půjdete do vězení na dva a půl roku,“ řekl soudce David Protiva obžalovanému.

Anička (9) zmizela 13. října v pražské Troji. Zatím je pátrání bezvýsledné.

Tohle také poslal muž rodičům:

Staci jen poslat 250 tisic a budete vedet, kde Anna je. Chceme to bez policie, tak bud poslete penize a Annu vam do 48 hodin vydaji, nebo bezvyznamne hledejte. Za 10 minut vypinam telefon. Anne nic neni, je v poradku a tesi se domu. Je to jen na vas. Poslete 250 tisic a v nedeli ji mate doma, ale rikam BEZ POLICIE! Uz vite, s kym si pisete, takze bud a nebo.

Anička Janatková

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.