Koudelka po setkání s Pavlem: Nejvážnější situace od války! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Koudelka po setkání s Pavlem: Nejvážnější situace od války!

Petr Pavel navštívil BIS (26.3.2024)
Petr Pavel navštívil BIS (26.3.2024) (Blesk:Tonda Tran)

To, co dělají Rusové na Ukrajině a teroristé z Hamásu v Izraeli, by bez milosti udělali u nás, varoval včera na brífinku s prezidentem Petrem Pavlem (62) šéf BIS Michal Koudelka (59). Bezpečnostní situace je dle něj teď nejhorší od druhé světové války.

Pavel je po 26 letech druhým prezidentem, který centrálu Bezpečnostní informační služby navštívil. Naposledy v sídle tajné služby jednal koncem září roku 1998 Václav Havel (†„Jakkoliv se to může s tím odstupem zdát jako neobvyklá návštěva, tak ji považuji za naprosto standardní. Prezident je podle zákona o zpravodajských službách příjemcem informací. Je to navíc logické, protože je vrchním velitelem ozbrojených sil,“ řekl Pavel. Při té příležitosti také poděkoval všem, kteří v BIS pracují ve prospěch země.

Koudelka si spolupráci s prezidentem nemohl vynachválit uvedl, že ho informoval o aktuálních bezpečnostních záležitostech. „BIS je členem mezinárodních platforem sdružujících nejsilnější zpravodajské služby světa. V rámci nich probíhá každodenní výměna informací a analýza různých typů rizik souvisejících s terorismem i konflikty nebo útoky, ke kterým dojde,“ ilustroval Koudelka.

Pavel navázal na Havla a po 26 letech navštívil BIS: S Koudelkou řešili hrozby pro Česko

Video se připravuje ...

HROZBA TERORISMU

Koudelka nešetřil slovy o tom, v jak závažné době žijeme. „Svět nebyl nikdy úplně bezpečným místem k životu, ale myslím si, že současná situace je nejvážnější od druhé světové války,“ varoval. „To, co dělají ruští vojáci na Ukrajině, nebo to, co dělají palestinští teroristé v Izraeli? To samé by bez milosti a soucitu udělali u nás,“ upozornil s odkazem na výbuch ve Vrběticích z roku 2014, za kterým byla podle BIS ruská tajná služba GRU. Nelze podceňovat ani riziko návratu islámského terorismu do Evropy. „To bychom měli vnímat i u nás, a to i přesto, že v tuto chvíli nedisponujeme konkrétní informací o přímém ohrožení bezpečnosti České republiky,“ ujistil Koudelka s tím, že muslimská komunita v ČR není radikalizovaná.

Přečtěte si
ELLA Průšová
27. 3. 2024 • 19:34

AHel;

ELLA Průšová
27. 3. 2024 • 19:32

Vy dva nedochůdčata, mělo by vás také zajímat, co dělá zelený Ukrajinský zme-tek! Jak všem poroučí, jak zabíjí vlastní lidi! Jak mohl někdo zvolit člověka, který chce válku naším prezidentem? O lidi a naši zem se nestará, lauzruje stále po světě a kdo to platí? Že se ptám, že! Premiér na dvě věci a prezident, ještě horší!!!

AHel
27. 3. 2024 • 13:02

Tam nás zavlekla nečinnost této vlády a celé EU, všichni vykřikují, že Putin nesmí vyhrát, tak jak to tedy bude s Evropou, když Putin nesmí vyhrát, tak tam hodíme atomovku nebo co? A oni jí hodí na západ a bude po všem. Jste *** nebo co, co to jako má být psát takové šílené titulky bez rozumného vyjádření jak dál pokračovat. Fakt *** v EU a u nás tuplem. A to máme prosím zelenou hlavu jako hlavu státu.... hlavně, že jezdí na motorce a pádluje.... to je nám na dvě věci. Já už mám těch keců plné zuby. Tak pojďme mobilizovat, zbrojit a půjdeme ho porazit.... nebo co a jak....nikdo nikdo z Evropy se s Putinem nechce bavit, tak jak si to Evropa představuje, že to bude, dopadne..... fakt jsou všichni na pár facek. Nikdo nekonal v roce 2014 o zimních OH, to tam vtrhli a bylo. Evropa mlčela jako hrob. tak už se vzpamatujte, chováte se jak dvouleté děti na písku. Hrůůůza jak se dospělé vlády a vyspělé ekonomiky nejsou schopni domluvit a nám pouští v TV že jde o nejvážnější situaci od II. světové války.... to jsou všude jen tupci...co to předvádějí za debilní tanečky, které nikam nevedou...

pravlast
27. 3. 2024 • 12:17

Čučkaři zjistili že muslimové u nás zatím radikalizovaní nejsou a treristi ze zámoří vedou boje a likvidaci národů....super info.Děkuji.Proč máme takové zbytečnosti?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.