Lví čtyřčata ve Dvoře Králové už dovádí venku: Kdo uloví balon? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Lví čtyřčata ve Dvoře Králové už dovádí venku: Kdo uloví balon?

Balon na laně je nej.
Balon na laně je nej.  (Foto pro Aha! – Dominika Stempa)

Rušno a veselo je ve lvím pavilonu v Safari Parku ve Dvoře Králové. Už se tam prohánějí a vydávají se na svoje první venkovní průzkumnické výpravy čtyřměsíční čtyřčata lva berberského. Nejlítější boje svádějí o mičudu. To je, pane, sranda!

Přivedla je na svět loni v listopadu zkušená matka Khalila (7), která rodila poprvé v roce 2019, kdy se ve Dvoře odchov lvů berberských podařil znovu po třicetileté přestávce. Ze současných dvou samiček, Anisy a Asmy, a jejich bratříčků Atlase a Aklima jsou již hodně hbitá koťata, vyžadující větší prostor pro dovádění. „Zatím k tomu podle počasí a chuti využívají dvorky. Také už se pomalu seznamují se smečkou,“ uvedl mluvčí zahrady Michal Šťastný. Když už jsou venku ve výběhu, honí se za míčem. Na něm si trénují lovecké schopnosti. Ta žlutá potvora se šíleně hýbe, je těžké ji ulovit. Ale občas se to někomu přece podaří...

Vyhynulý poddruh

Lev berberský už bohužel z volné přírody zcela vymizel. V minulosti tento poddruh lva pustinného obýval severní Afriku. Právě tam, ve zvěřinci marockého krále, přežily desítky lvů, jejichž mláďata se postupně rozšířila do zoologických zahrad včetně Safari Parku ve Dvoře Králové.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.