Tříměsíční hrošík Mikolas ve Dvoře Králové: Do vody se mu nechce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Tříměsíční hrošík Mikolas ve Dvoře Králové: Do vody se mu nechce!

Máma se jde vykoupat, synek spát.
Máma se jde vykoupat, synek spát. (Foto AHA! – Jitka Pecharová)

Není to žádný vodomil, aspoň prozatím! U královédvorských hrošíků liberijských pobyt v bazénku překvapivě neláká nejmladšího odchovance, tříměsíčního Mikolase. Raději je v suchu.

Za zhruba dva měsíce, co malý sameček s mámou Malayou chodí do expozice s mělkou nádrží, se v ní mládě smočilo jen jednou. Ani když si do ní vleze samice, na osvěžení se nenechá zlákat, drží se při kraji bazénku a maximálně se z něj napije.

Já tam nejdu!

Pracovníky zoo tento přístup k vodě neznepokojuje. Věří, že je jen otázkou času, kdy se do ní vypraví a pobyt v bazénku si začne užívat jako předchozí dvě mláďata, z nichž první se sice při první příležitosti jít do vody do ní hned hrnulo, ale druhé si také dávalo na čas. Důležitější je, že Mikolas roste a prospívá. Už si pochutnává i na pevné stravě. „Oblíbil si čerstvé klíčky z výhonků nebo mrkve,“ uvedla vrchní chovatelka hrošíků Monika Darvašová. Když mládě otevře tlamu, jsou v ní patrné první zoubky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.