Ovládat nové technologie se vám vyplatí: Využijte umělou inteligenci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ovládat nové technologie se vám vyplatí: Využijte umělou inteligenci

.
(Blast Off Ltd)

Umělá inteligence způsobila obrovskou revoluci v práci na počítači. A využít ji může doslova každý. Vyzkoušejte ji a naučte se ji ovládat, určitě se vám to vyplatí.

Ušetří mnoho času

Asi největší výhodou je, že vám ušetří spoustu času u zdlouhavých a nudných činností. Třeba pomocí notebooku s mikrofonem a s otevřenou aplikací Word můžete snadno pořídit zápis mluveného slova.

Vyhodnotí e-maily

„Mohu zadat: Shrň mi e-mailovou diskuzi s konkrétním člověkem za poslední rok. Copilot integrovaný v Outlooku pak vytvoří krásný odstavec, ve kterém seskupí klíčové informace. Udělá výpisy nejdůležitějších bodů a zjišťuje, jak každý z nás reagoval. Je to opravdu velmi přínosná funkce,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS.

Tyhle jsou zdarma

Chat GPT Dokáže psát texty na zadané téma, nebo upravovat, překládat, zkracovat či natahovat text, který mu zadáte. V současnosti je zdarma verze 3.5, která nepracuje s aktuálními daty z internetu, ale pouze s daty do roku 2022. Verze 4 může i prohledávat aktuální internet a vytvářet obrázky, je ale placená. Web: Chat.openai.com

Tip Aha!: Natrénujte ji Chat

GPT umožňuje nastavit si vlastní styl výsledků. V nastavení můžete zadat podmínky, třeba jako „Uváděj pouze odpovědi s vysokou mírou jistoty.“ Také můžete v konverzaci uvést „Nyní ti dám několik příkladů stylu XY a ty pak následující odpovědi budeš psát ve stylu XY“ takto si zajistíte, že následující odpovědi budou velmi podobné předlohám, které mu zadáte.

Bing/Copilot

Je součástí vašich webových aplikací Microsoftu a Windows. Využívá technologii GPT 4 a je zdarma. Může procházet internet, vytvářet obrázky podle zadání a navíc ji najdete rovnou v aplikacích jako Word, Excel, nebo Edge. Web: bing.com, copilot.microsoft.com

Gemini/Bard

Je dílem společnosti Google. Je zdarma a umí vytvářet texty. V budoucnu by měla získat řadu dalších schopností. Web: Gemini.google.com

Aria

Najdete ji v prohlížeči Opera. Je zdarma, umí vytvářet texty a prohledává i aktuální internet. Web: Opera.com

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.