Postiženou sestru nechala ležet v odpadcích: Za vraždu vyhladověním 15 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Postiženou sestru nechala ležet v odpadcích: Za vraždu vyhladověním 15 let

Svou sestru Pavlína P. utýrala.
Svou sestru Pavlína P. utýrala. (Foto Aha! – Jiří Koťátko)

Spala v odpadcích na chodbě bez topení s proleženinami na 20 % těla a téměř bez jídla. Pavlína P. (49) o svou nepohyblivou sestru (†45) pečovala hrozivým způsobem. Podle soudu jí vyhladověla k smrti. Má si odsedět 15 let v base.

„Obžalovaná je vinná z vraždy a odsuzuje se k 15 letům vězení,“ vyřkla včera soudkyně Jana Nováková rozsudek u Krajského soudu v Praze. Za mříže tak nepravomocně poslala Pavlínu P. Ta se měla starat o svou sestru, která v dětství prodělala mozkovou obrnu.

Dlouhé utrpení

Spolu bydleli na Mírové ulici v Poděbradech, péče o postiženou ale byla zřejmě ženě na obtíž. »Lůžko« jí udělala z karimatek a nafukovací matrace na chodbě bez topení mezi haldami odpadků. V posledních měsících života jí téměř nedávala najíst. Ve strašlivých bolestech z proleženin, které měla na 20 procentech těla, tam nešťastnice 19. června 2022 zemřela hlady. Podle soudního znalce Jiřího Hladíka musela strádat dlouhou dobu, v posledních okamžicích měla při 168 centimetrech pouhých 37 kilo!

Nechtěla jí ublížit?

„Sestru jsem měla ráda, určitě jsem jí nechtěla ublížit. Ale jsem si vědoma, že mým jednáním, respektive nejednáním a nerozhodností zemřela,“ řekla Pavlína v závěrečné řeči. Je však otázkou, jak moc byla slova upřímná. Znalci, kteří ji zkoumali, ve svém posudku uvedli, že žena vůbec neprojevuje lítost nad tím, co udělala. Žena dostala nejnižší možný trest za vraždu surovým způsobem. Hrozilo jí 15 až 20 let vězení, či výjimečný trest 20 až 30 let i doživotí.

Našla mrtvou, šla do práce

Když žena přišla domů a zjistila, že je sestra mrtvá, ani nezavolala záchranku. Další den šla normálně do práce. Po návratu domů se snažila uklidit všudypřítomné odpadky, tělo nešťastnice umyla, oblékla, ostříhala jí nehty a položila na gauč. Pak teprve přivolala záchranáře.

Přečtěte si
miroslava13
27. 2. 2024 • 12:31

jo sociálka....to je kapitola! proč je tolik týraných dětí a nikdo nic nevidí?? Ptám se, za co jsou vlastně placení?? Hnus. nemůžu na to ani myslet, udělá se mi zle. Něco v našem státě nefunguje., zdá se mi!

qwerta
23. 2. 2024 • 10:39

bella.
22. 2. 2024 • 23:28

korytnackahela
22. 2. 2024 • 15:34

Hrozná tyranka! Sestru vyhladověla na smrt a sama má 100 kilo!? Opatrovatelku jí nenajala, nechala ji spát v zimě a ve špíně, bez jídla, ale z konta jí prý několikrát vybrala stotisícové částky?? Moc špatně se to čte a natožpak prožívá. Chudinka sestra!!
Ale nač tu máme ten sociální odbor, který platí za péči a nekontroluje ji??!! Taky by měli jít do vězení! Nechali napospas bezmocnou bytost, nad kterou měli držet ochrannou ruku. Za to jsou placeni!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.