Vražda v Hořovicích: Zabil otec svou rodinu pod vlivem drog? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vražda v Hořovicích: Zabil otec svou rodinu pod vlivem drog?

Mohly v hořovické tragédii hrát roli drogy a alkohol?
Mohly v hořovické tragédii hrát roli drogy a alkohol? (koláž Blesk)

Ještě o Vánocích vypadali šťastně, svou lásku ale Tomáš (†33) zabil. Středočeskými Hořovicemi a okolím otřásá trojnásobná vražda Lindy (†33) a jejích dvou dětí (†5 a †7).

Bezvládná těla Lindy, Sebíka a Terezky našli hasiči v sobotu ve středočeských Hořovicích. Zemřít měli násilnou smrtí, podle všeho je uškrtil právě Tomáš. „Byl to magor. Moc jsem ho nemusela. Potkávala jsem ho jen ve školce, kam jsme vodili děti. Nechápu, proč to udělal. Ona ale nedávala najevo, že by s ním měla nějaké problémy,“ řekla Aha! jedna z Lindiných kamarádek. Podobně o Tomášovi mluví místní i lidé z obce Rpety, kde žil.

Zvíře...

„Byl to milionový kluk, dokud se nenapil. A taky měl něco s drogami. Pak to bylo zvíře. Hospoda, to bylo jeho. Odmalička neměl dobré rodinné zázemí. Ne že by se o něj máma nestarala, ale jeho děda se uchlastal, pak jeho táta i strýc,“ popsala žena, která rodinu velmi dobře znala. Po rozvodu si podle jejích slov Tomášova máma nabalila dalšího alkoholika, který řádil, vyhazoval věci z okna. „Jezdili tam policajti a on se sem jako malý chodil schovávat. Jiné prostředí neznal. Myslím si, že to na dítě má vliv,“ doplnila žena, která navíc bydlí ve vedlejším domě, kde k tragédii došlo.

 

Konec vztahu?

„Je to strašný, když si představím, že z obýváku jsem koukala na okna, kde ležely mrtvoly. Po obci se říká, že se jejich vztah opět chýlil ke konci. Nevím co se musí v člověku udát, aby škrtil, copak tedy přítelkyni, ale ty děti,“ doplnila ještě.

Peníze z prodeje domu

Podle informací Aha! byl muž v poslední době nezaměstnaný. Na Facebooku se však Tomáš chlubil snímky z luxusní dovolené v Turecku a Dubaji, nebo zábavních parků. Peníze zřejmě měl z prodeje domu ve Rpetech, který zdědil.

Střelil se legální zbraní?

Tomáš měl po hrůzném činu podle serveru Extra.cz s mrtvými žít v bytě týden. Údajně posílal z mobilu zavražděné ženy jejím rodičům zprávy, aby si mysleli, že je vše v pořádku. Nakonec zmizel na Břeclavsku, kde se měl zastřelit zbraní, kterou legálně držela Linda. To vysvětluje i fakt, že byly hlídky během pátrání varovány, že pachatel může být ozbrojen. „Probíhá stále prošetřování. Včera se konala soudní pitva. S ohledem na citlivost vůči pozůstalým a na to, že oběťmi byly i nezletilé děti, nebudeme k případu zveřejňovat bližší informace,“ vysvětlila policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Společný syn

Tomáš a Linda měli spolu syna, když se rozešli, každý si s novým partnerem pořídil ještě dceru. Ta Tomášova byla naštěstí se svou matkou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.