Vlastní tetu (†75) zabil a vytrhal jí zlaté zuby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vlastní tetu (†75) zabil a vytrhal jí zlaté zuby

ilustrační foto
ilustrační foto (Profimedia)

Lidská zrůda. Jak jinak nazvat člověka, který uškrtí vlastní tetu (†75), které pak ještě kleštěmi vypáčí zlaté zuby. S bestiálním chováním Tomáše P. (52) neměl slitování ani liberecký soud. Vyměřil mu 25 let vězení.

Loni 5. září přišel Tomáš P. na návštěvu ke své tetě do bytu v paneláku poblíž centra Jablonce nad Nisou. Podle svých slov zde ale od příbuzné dostal facku. To ho rozčílilo a do důchodkyně strčil.

Hra na afekt

„Upadla na linku a začala jí téct z pusy krev,“ řekl obžalovaný už dříve na policii. Teta prý na něj začala křičet, že ho udá za napadení a půjde zase sedět. „Když začala říkat všechny ty věci, už jsem se nedokázal ovládnout a vztek potlačit,“ snažil se uhrát svůj odporný čin na afekt. Jenže Krajský soud v Liberci jeho »pohádce« o nepříčetnosti neuvěřil. Podle něj vrah tetu uškrtil kvůli penězům. „Protože měl dluhy a byl ve finanční tísni,“ řekl soudce Richard Skýba.

Ani korunu

O tom, že obžalovaný potřeboval peníze, svědčí i fakt, že tetu obral o řetízek, náušnice a prsteny. Šperky, za které později utržil 7300 korun, mu ale nestačily, a proto sáhl po kombinačkách, kterými své příbuzné vypáčil několik předních zlatých zubů.

„Bylo to ze vzteku, když už bylo po všem. Prostě jsem jí ty zuby vytáhl,“ mlžil později na policii. Za chrup ale žádné peníze nedostal, byl jen pozlacený. Naopak 1,6 milionu musí zaplatit za nemajetkovou újmu svojí sestřenici!

Tělo v posteli

Po vraždě chtěl Tomáš P. zahladit stopy. Tetě kolem krku omotal černý textilní řemínek a bezvládné tělo nacpal do úložného prostoru postele. Z bytu kromě šperků a zubů odnesl ještě seniorčino oblečení a její doklady, aby to vypadlo, že někam odešla. Přesto mrtvolu objevili strážníci jen několik hodin po vraždě, když je na pomoc zavolala její dcera, která se nemohla matce dovolat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.