Další etapy oprav Barranďáku už za měsíc: Dvě v jednom roce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Další etapy oprav Barranďáku už za měsíc: Dvě v jednom roce

Barrandovský most.
Barrandovský most. (Blesk:David Malík)

Již dvakrát řidiči v Praze ukázali, že jsou schopni odolat omezením při opravách Barrandovského mostu. Další dvě etapy prací tak sloučí silničáři do jedné. Začnou už za měsíc.

Sloučení třetí a čtvrté etapy má šetřit peníze i nervy řidičů. Letos je ale čeká drsná zkouška. „Kombinace do jedné stavební sezony bude mít na dopravu nepochybně závažnější dopad než dosavadní etapy,“ nezastírá pražský radní pro dopravu Zdeněk Hřib (42, Piráti).

Pražský radní Zdeněk Hřib

Řidiče žádá o pochopení a ohleduplnost. Přesná dopravní omezení představí Technická správa komunikací (TSK) zhruba za týden. Práce pak začnou 11. března a potrvají do konce letních prázdnin. Už od poloviny ledna však silničáři budují přejezdy mezi pruhy nebo vyměňují ložiska mostu. Letos je čeká jeho severní část z Braníku na Smíchov.

Zemřel šéf TSK

Informace médiím o nových okolnostech oprav mostu TSK doplnila později smutnou zprávou. Ve věku 54 let nečekaně v noci na včerejšek zemřel ředitel a předseda představenstva městské společnosti Jozef Sinčák (na snímku). V jejím vedení byl od roku 2019, dříve šéfoval i Českým aerolinkám.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.