Ivana zasáhl elektrický proud, po vyšetření mu našli nádor | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ivana zasáhl elektrický proud, po vyšetření mu našli nádor

Dcerky jsou na tatínka upnuté, jeho nemoc nesou špatně.
Dcerky jsou na tatínka upnuté, jeho nemoc nesou špatně. (Foto archiv rodiny)

Pracoval v truhlářské dílně, ve volném čase se věnoval ženě a dvěma dcerkám. Rodině Ivana Rytina (41) z Prahy se ale před třemi lety život obrátil naruby, když mu lékaři našli zhoubný nádor v mozku.

Nejhorší chvíle odstartoval obyčejný oběd v práci. „Občas si v práci dělali grilování. Manžel připravil gril a postavil ho na stůl, kde byl sníh. V tu chvíli dostal okamžitě zásah elektrickým proudem 220V,“ popsala Aha! Ivanova manželka Sandra (35), která byla s dcerkami Anitou (7) a Samanthou (9) doma.

Celá rodina ještě v době, než Ivan onemocněl.

Osudný záchvat

Sanitka Ivana odvezla na vyšetření. Vypadalo to, že ho brzy pustí a bude vše v pořádku. Jenže... „Po dlouhé chvíli jsem opět volala do nemocnice a tam mi řekli, že měl epileptický záchvat. Proto mu udělali magnetickou rezonanci,“ vzpomíná Sandra na den, kdy Ivanovi objevili v mozku zhoubný nádor. Měl dvě operace, spoustu linií chemoterapie a radioterapie, bohužel léčba nezabrala, naopak se stav zhoršoval.

Vůbec nekomunikuje

Ivan pomalu přestával mluvit a ochrnovat na pravou stranu těla. „Do Vánoc byl jeho stav stabilizovaný, fungoval, byl s námi. Ale teď jí jen, když ho krmíme, museli jsme mu nechat zavést cévku na čurání, pořád jenom spí a vůbec nekomunikuje. Rozhodla jsem se už od začátku, že ho chci mít za jakýchkoliv okolností doma,“ řekla Sandra s tím, že vše mu zařídila.

Ivanovi léčba nezabrala, jeho stav se zhoršuje.

Pomoci můžete i vy

Veškeré náklady na bydlení a hypotéka spadly na maminku Sandru, přičemž podpora od státu je minimální. Rodina se nyní bojí, že přijde o střechu nad hlavou. Proto žádá každého o pomoc. Jak na to, najdete na webu www.znesnaze21.cz

Víte, že...

...nejhůře vše nesou dcerky? Starší už nyní navštěvuje psycholožku, mladší ji brzy bude potřebovat také.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.