Na cizince si došlápla zásahovka: Ital podvodem získal miliony | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Na cizince si došlápla zásahovka: Ital podvodem získal miliony

Odvezli ho rovnou do vazby.
Odvezli ho rovnou do vazby. (Foto Aha! – David Malík, PČR)

Vychytralý podvodník se nabourával do uživatelských účtů u benefitních i telefonních společností. Přišel si na několik milionů. S tím je ale konec.

Zásahová jednotka si na něj počíhala v hale hlavního nádraží. Jen pár minut po vystoupení z vlaku cvakla muži na rukou želízka. Cizinec, podle informací Aha! Ital, za »výhodným byznysem« do Česka jezdil od ledna do září 2023. Znovu přicestoval až letos počátkem roku, to už ale skončil ve vazbě.

„Vstupoval do uživatelských účtů benefitních programů, z nichž odčerpával bonusové body a nakupoval za ně elektroniku, a také do účtů u telefonních společností, kde navyšoval poškozeným tarify a ze zvýhodněných balíčků odebíral telefony,“ popsal včera vyšetřovatel Radomil Filek. Získanou elektroniku pak přeprodával. Způsobil škodu nejméně čtyři miliony korun, číslo ale podle policie nejspíš ještě poroste. Hrozí mu až osm let za mřížemi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.