Ženu okradli o 450 tisíc! A navíc si z ní vystřelili... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ženu okradli o 450 tisíc! A navíc si z ní vystřelili...

ilustrační foto
ilustrační foto (Profimedia.cz)

O téměř půl milionu připravili ženu (61) ze Šumperka falešní bankéři. Navíc byli tak cyničtí, že poté, co ji okradli, ji ještě drze poslali na policii.

Neznámý chlapík ženě zavolal v úterý dopoledne. Představil se jako pracovník banky a sdělil jí, že údajně zaznamenal podezřelou platbu, která odešla z jejího účtu. Žena uvedla, že žádnou platbu neprováděla a muž jí na to řekl, že za chvíli jí zavolá jeho kolega z bezpečnostního odboru.

Poslechla pokyny

Ten volal za čtyři minuty. Ženě řekl, že může její účet zablokovat a vše oznámit policii, ale že by blokace trvala až půl roku. A že bude lepší, když žena ze svého účtu vybere vše, co tam má, a vloží to na jiný bezpečný účet. Dotyčná pak podle jeho pokynů vybrala ve své bance 450 tisíc a vložila je v jiné bance na účet, který jí neznámý volající poradil.

Neexistující detektiv

Vrchol drzosti byl, když jí volající, poté, co bezmála půl milionu vložila na jeho účet, poslal na krajské ředitelství policie. Prý se jí tam ujme detektiv Macháček. Žena nejprve postávala čtvrt hodiny před policejní budovou a když Macháček nepřicházel, chtěla zavolat zpět údajným bankéřům. Jejich čísla však byla hluchá. Na policejním ředitelství se pak dozvěděla, že žádný detektiv Macháček neexistuje.

Kruté poznání

Teprve tehdy ženě došlo, že naletěla podvodníkům. „My jsme pak okamžitě zahájili úkony trestního řízení pro podezření na trestný čin podvod. Pachatelům za to hrozí až pětileté tresty,“ sdělil k případu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.