Vánoční podvodník v Brně: Prodával filety leklých kaprů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vánoční podvodník v Brně: Prodával filety leklých kaprů

Káď s vypnutým provzdušňováním vody a uhynulé ryby.
Káď s vypnutým provzdušňováním vody a uhynulé ryby. (Foto Státní veterinární správa)

Skandál provázel v Brně loňský prodej vánočních kaprů. Muž (34), který prodával šupináče v Gorkého ulici totiž nabízel zákazníkům i leklé ryby.

Když na muže lidé zavolali inspektorky Státní veterinární správy, choval se k nim agresivně a fyzicky je dokonce napadl. Kolem sebe pak vztekle pohazoval filety z vykuchaných zdechlin. Agresivního prodejce musela přijet zpacifikovat až policejní hlídka. Muž porušil předpisy na ochranou zvířat před týráním. „Kapři uhynuli kvůli nedostatku kyslíku ve vodě a příliš vysokému množství ryb v nádrži,“ upřesnila ředitelka krajské veteriny Jana Kozáková. Kvůli tomu, že neměli v kádi kyslík, byli všichni kapři ve stánku leklí. „Prodejce se však nerozpakoval tyto kapry z kádě vytahovat, omračovat je, vykrvovat, kuchat a porcovat. Filety házel do plastové přepravky na chodníku, čímž porušoval hygienické předpisy,“ zmínila veterinářka.

Víte že...

...za sérii prohřešků veterináři zahájili s mužem správní řízení?

...ho čeká výrazná pokuta za porušení hygienických předpisů a maření úředního dozoru?

Zkrocen až policií

Do Gorkého ulice přisvištěla po potyčce prodavače s veterinářkami policejní hlídka. Prodejci nařídila odstranit půl metráu uhynulých a 40 kg už naporcovaných kaprů a následně musel předložit doklad o jejich likvidaci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.