Vražda Filipa (†14) na královéhradeckém nádraží: Vraha chytli za hodinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vražda Filipa (†14) na královéhradeckém nádraží: Vraha chytli za hodinu

K vražednému útoku došlo na okraji nádraží mimo nástupní plochu v kolejišti.
K vražednému útoku došlo na okraji nádraží mimo nástupní plochu v kolejišti. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, archiv rodiny, fb)

Jen pár dní před svými 15. narozeninami zemřel rukou vraha Filip (†14) z Hradce Králové. Na vlakovém nádraží jej ve čtvrtek vpodvečer ubodal muž (32). Policie ho dopadla hodinu po činu v místě jeho bydliště.

K hrůznému činu došlo asi o půl šesté. Vrah hocha napadl poblíž druhého nástupiště mezi kolejišti v okrajové části perónů mimo nástupní plochu. Podle místních lidí Filipa zamordoval muž, o němž se hovoří jako o feťákovi s psychickými problémy, a který obtěžoval žebráním a choval se divně. Na chlapce zaútočil kuchyňským nožem údajně po hádce. Hoch na místě zraněním podlehl. „Nevím, co přesně se tam stalo. Prý měl až šest bodných ran,“ řekl vzdálený příbuzný mladíka, který se přišel podívat k místu tragédie. „Malej švagříček přišel o život jen kvůli nějakýmu bláznovi. Je to moc velká bolest,“ posteskla si další Filipova příbuzná.

Unikal hodinu

Vrahovi se podařilo uprchnout, ale dlouho na útěku nebyl. „Během hodiny se nám ho podařilo zadržet v jeho bydlišti v Hradci Králové,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová. Vražednou zbraň měl u sebe. Včera ho vyšetřovatel obvinil z vraždy a podal návrh na umístění do vazby. „Hrozí mu 15 až 20 let nebo i trest výjimečný,“ uvedla policistka. K okolnostem tragédie více nesdělila. Není tak zatím jasné, zda šlo o náhodný incident, nebo šlo o útok na schůzce. Zřejmé není ani to, co konflikt vyvolalo. Mezi lidmi se hovoří o tom, že se týkal cigarety nebo trávy...

Pieta v neděli

Na sociálních sítích se po vraždě chlapce strhla lavina odsuzujících komentářů s projevy smutku i zlosti. „Ten dotyčný, co to Filípkovi udělal, ať skončí v pekle. Je to pro mě zrůda v lidské podobě. Přeju mu jen smrt,“ reagoval na mord dítěte známý jeho rodiny Vojtěch D. Poté pozval všechny, kteří hocha znali, na pietní akt k uctění chlapce. Ten se odehraje v neděli ve 14 hodin na nádraží v blízkosti místa spáchaného zločinu. Dále požádal o přispění peněz k uspořádání důstojného pohřbu.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.