Vánoční poselství premiéra Fialy: Přichází rok naděje | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Vánoční poselství premiéra Fialy: Přichází rok naděje

Vánoční projev premiéra Petra Fialy (26.12.2023)
Vánoční projev premiéra Petra Fialy (26.12.2023)  (ČTK/Blesk Zprávy)

Po letech krizí a tragédií by se v Česku konečně měly věci zase obracet k lepšímu. Premiér Petr Fiala (59, ODS) to řekl včera ve svém vánočním proslovu. Ten posledních deset let pronášela hlava státu, Petr Pavel (62) se ale rozhodl vrátit prezidentský proslov na Nový rok.

„Přichází rok naděje,“ řekl včera televizním divákům Fiala poté, co vyjmenoval několik krizí, které Česko sužovaly. „Těžké bylo toto období pro vás. Pro občany naší země, kteří jste se najednou museli vyrovnávat s tím, že vám inflace bere hodně z vašich výdělků a úspor,“ uvedl premiér s tím, že si to on i vláda uvědomují. Příští rok ale podle něj bude mnohem lepší. 

Dobrou zprávou tak dle Fialy je především snižující se inflace a tím i opětovný nárůst reálné mzdy. „Projeví se to pozitivně ve vašich rodinných rozpočtech a úsporách,“ mínil premiér. Dále by se měly zlepšit státní finance a klesnout deficit státního rozpočtu díky konsolidačnímu balíčku. V neposlední řadě se pak má stavět a dokončovat rekordní množství dálnic, investovat do energetiky nebo má vláda mít hotovu důchodovou reformu. „Tím vším dáme perspektivu mladým lidem, že budou žít v prosperující společnosti s vysokou kvalitou života,“ dodal šéf kabinetu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.