Bojovali o život mámy a chlapečka: Vypadl z kočárku do potoka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Bojovali o život mámy a chlapečka: Vypadl z kočárku do potoka!

Chlapečka po ošetření transportoval záchranářský vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. Jeho zdravotní stav by už měl být stabilizovaný. Matku převezla sanita na centrální příjem nemocnice v Třinci.
Chlapečka po ošetření transportoval záchranářský vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. Jeho zdravotní stav by už měl být stabilizovaný. Matku převezla sanita na centrální příjem nemocnice v Třinci. (ZZS)

Odpolední procházka maminky (30) s ročním synkem v kočárku se změnila v drama! Žena nečekaně upadla do mdlob, a když se po půl hodině probrala, našla své děťátko ležet v potoce. Chlapeček už sotva dýchal.

Dramatická událost se odehrála ve středu v Dobré na Frýdecko-Místecku. Jakmile žena ztratila vědomí a upadla na zem, její syn se zřejmě pokoušel dostat za ní a z kočárku vypadl. Jestli se rovnou skutálel do strouhy, nebo se k ní vydal sám, nechápajíc, proč maminka nereaguje, už patrně nikdo nezjistí. V osudný den, kdy zůstal chlapeček ležet ve vodě, byla venkovní teplota pouhé 3 stupně Celsia! Maminka pak našla hocha v potůčku úplně promáčeného a podchlazeného. I když byla s největší pravděpodobností v šoku, dokázala přivolat pomoc. „Chlapec byl v tu chvíli v ohrožení života. Dýchal nedostatečně. Záchranáři ihned začali s odbornou péčí, včetně zajištění vstupu do kostní dřeně pro podání léků, poskytli kyslík a zajistili mu tepelný komfort,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.