Rekonstrukce OD Máj pokročila: Instalují eskalátory i okna... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Rekonstrukce OD Máj pokročila: Instalují eskalátory i okna...

Obchodní dům Máj by se měl veřejnosti otevřít už v květnu roku 2024.
Obchodní dům Máj by se měl veřejnosti otevřít už v květnu roku 2024. (David Malík)

Přestože to v legendárním obchodním domě Máj stále vypadá jako na staveništi, jeho rekostrukce jde pomalu do finále. Uvnitř se už osazují nové eskalátory i okenní tabule.

„S ohledem na historickou hodnotu budovy je pozice eskalátorů zachována. Pouze do prostoru prodejny Tesco nyní povedou dva eskalátory místo původního strmého schodiště,“ řekl Aha! architekt Milan Mlada s tím, že boky budou prosklené a osvětlené. Rekonstrukce, která vyjde na čtyři miliardy, bude hotova příští rok na jaře. Návštěvníkům se otevře devět z jedenácti podlaží, kde kromě obchodů bude gastrozóna, prostory pro zábavu rodin s dětmi, galerie či bar na střeše s výhledem na Prahu.

Sloužil 50 let

Obchodní dům byl postaven v letech 1972 až 1975. Původně nesl název Prior 02, byl v pořadí druhým postaveným (po OD Kotva) v tehdejším Československu. V roce 2007 se stal kulturní památkou. Před téměř šesti lety ho koupila společnost Amadeus Real a přikročila k rekonstrukci. Spolupracuje na ní s původními autory, architekty Martinem Rajnišem a Johnem Eislerem.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.