Rekonstrukce Barrandovského mostu jde do finále: Stopka pro 13 000 aut | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Rekonstrukce Barrandovského mostu jde do finále: Stopka pro 13 000 aut

Přípravné práce už začaly.
Přípravné práce už začaly.  (Foto Aha! – D. Malík, T.Tran)

Zajížďka po okruhu či čekačka v zácpě na Lihovaru! To čeká pražské i přespolní řidiče kvůli opravě Barrandovského mostu. Nejvíce se uzávěry dotknou těch, kteří směřují ze Strakonické na Jižní spojku.

Už 11. března se rozjede stavební provoz na Barrandovském soumostí. Ve třetí a čtvrté etapě rekonstrukce se stavbaři zaměří na opravu severního mostu, který přivádí dopravu z Braníka přes Vltavu na Barrandov, Smíchov i do Chuchle. Kvůli tomu na několik měsíců zavřou Strakonickou rampu, přes kterou ze smíchovské strany na most denně z jihu najede 13 000 aut. Dopravně nejvytíženější stavba v republice do konce oprav v každém směru zeštíhlí o jeden jízdní pruh. Na severním mostu střídavě uzavřou dva pruhy v severní a jižní části, auta pojedou po provizorních přejezdech. Na jižním pak jeden z pruhů od Smíchova po dobu oprav přesměrují do protisměru. Omezení potrvá do konce léta, kdy má rekonstrukce definitvně skončit.

Proč zase Strakonická?

Strakonickou rampu stavbaři bourali a znovu stavěli už v první fázi oprav předloni. Proč ji nyní chtějí zavírat, i když se na ní pracovat nebude? Důvodem je prý snížení intenzity dopravy na mostě a zjednodušení řazení v pruzích.

Kudy z pasti?

Podle TSK by se řidiči měli v době oprav mostu buď vyhnout, jezdit přes něj mimo dopravní špičku, či volit MHD. Ti zvyklí na most najíždět ze Strakonické se budou muset otočit na vratné rampě u Lihovaru a řadit do proudu aut od Smíchova. Zcela objet jej mohou po Pražském okruhu (D0) přes Zbraslav. Sjezd na Modřany jim usnadní dočasně otevřený exit na Písnici.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.