Hurvínek má hlavu zpátky! Vandalové se omluvili | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Hurvínek má hlavu zpátky! Vandalové se omluvili

Autorka sousoší Lea Vivot a mladý hokejista Jonáš B. (17) u opravené sochy Hurvínka, kterou poničil.
Autorka sousoší Lea Vivot a mladý hokejista Jonáš B. (17) u opravené sochy Hurvínka, kterou poničil. (Blesk:Zbyněk Schnapka)

Uraženou hlavu má zpátky socha Hurvínka, která se Spejblem stojí na náměstí v centru Plzně. Dílo v září poničili místní juniorští hokejisté. Ti se včera přišli omluvit.

Chlapci tehdy vyhráli zápas a šli do města oslavovat. Zastavili se také u sousoší Spejbla a Hurvínka. Mladých sportovců bylo celkem osm. „Fotili jsme se na sochách a hlava Hurvínka spadla. Nebyl to žádný úmysl. To, co jsme udělali, byla ale hloupost. Mrzí mě to,“ řekl Jonáš B. (17). „Stál jsem bokem. Jonáš si sedl na hlavu Hurvínka a ta upadla. Hned druhý den jsme se šli přiznat na policii,“ dodal Miroslav Š. (18).

Hlava už zase pevně sedí Hurvínkovi na krku. K poškození sochy v Plzni se přiznali mladí hokejisté.

Video se připravuje ...

Kluci si teď budou muset škodu, kterou způsobili, odpracovat. „Ještě nevím, kolik přesně oprava stála. Nepůjde pod 60 tisíc a nebude vyšší než 100 tisíc. Mluvil jsem s jejich rodiči a ti se k tomu postavili čelem. A kluci budou muset jít na brigády,“ řekl Roman Jurečko z nadačního fondu Plzeň sobě, který nechal v roce 2020 sousoší na náměstí umístit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.