Řidič kamionu vjel na přejezdu před vlak: Srážka a obrovský požár | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Řidič kamionu vjel na přejezdu před vlak: Srážka a obrovský požár

Vlak, kamion i náhodné auto aneb plameny byly všude.
Vlak, kamion i náhodné auto aneb plameny byly všude.  (Foto Aha! – Pavel Ryšlink, HZS)

Do cesty vlaku vjel včera na přejezdu v Olomouci kamion. Palivo lokomotivy se vylilo a vše zachvátil mohutný požár. Jako zázrakem přitom nebyl nikdo vážněji zraněn.

Řidič zahraničního kamionu nerespektoval včera po osmé ráno blikající výstražné zařízení a vjel na přejezd v Olomouci-Bělidlech. Ve stejnou chvíli na něj ovšem vjel i osobní vlak od Velké Bystřice, který nákladní vůz přepůlil. Jeho kabina pak narazila do osobního auta stojícího v opačném směru.

Při střetu kamion roztrhl palivovou nádrž lokomotivy a rázem bylo vše v jenom ohni. Osm hasičských jednotek bojovalo s požárem několik hodin. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,“ sdělila policejní mluvčí Petra Vaňharová s tím, že škoda na všech dopravních prostředcích přesáhne 26 milionů korun.

Čtyři lehká zranění

Záchranka odvezla do nemocnice čtyři osoby s lehčími zraněními. „Řidič kamionu utrpěl otřes mozku, starší žena upadla ve vlaku a hnula si s krční páteří, a dva lidé se nadýchali zplodin,“ vyjmenovala mluvčí olomoucké záchranky Lucie Mikisková.

Uznání od šéfa drah

Zásluhu na tom, že následky nehody nebyly vážnější, mají podle drah vlakvedoucí a strojvedoucí, kteří z hořícího vlaku evakuovali cestující. „Díky jejich rychlé reakci nedošlo k tragédii,“ řekl šéf Českých drah Michal Krapinec a dodal: „Jsem nesmírně pyšný, že máme v takové kolegy.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.