Hlasování o nedůvěře vládě: Politolog nečeká, že ANO uspěje | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Hlasování o nedůvěře vládě: Politolog nečeká, že ANO uspěje

Jednání o nedůvěře vládě: Karel Havlíček (ANO) (17.1.2023)
Jednání o nedůvěře vládě: Karel Havlíček (ANO) (17.1.2023) (Blesk:Renata Matějková)

Je to takový sněmovní kolorit. Hlasování o vyslovení nedůvěry vládě. O to se dnes pokusí opoziční ANO. I když ani politolog, ani samo hnutí nepředpokládají, že se to povede.

ANO svolalo na dnešek mimořádnou schůzi kvůli nesouhlasu se setrváním ministra vnitra Víta Rakušana (45, STAN). Hnutí vadí, že měl ministr šifrovaný telefon. Ten se brání, že ho dostal z obavy z odposlechů a prakticky ho nepoužil. Koalice má ve Sněmovně pohodlnou většinu a neočekává se, že by byl pokus úspěšný. „Vláda úplně popřela předvolební sliby, není schopna rozhodovat, řídit, ministři lžou a do toho jsou minimálně dvě strany pětikoalice napřímo propojeny s organizovaným zločinem,“ vypočítal důvody místopředseda dolní komory Karel Havlíček (54, ANO). „Nečekám, že si koaliční poslanci vypustí rybník, ale chci, aby nahlas řekli, že tuto politiku podporují, protože o tom vyjádření důvěry je,“ dodal.

Politolog Lukáš Jelínek říká, že tyto pokusy k parlamentnímu životu patří. „Je to běžný rituál, kdy se opozice chce předvést před voliči a vládě spočítat chyby,“ řekl. Podle něj si voliči takové shrnutí zaslouží. Jenže ANO může narazit na vlastní taktiku. „V poslední době sledujeme hodinové projevy opozice. Nevím, jestli je šance, že by mohlo zaznít něco nového,“ míní Jelínek.

Přečtěte si
hejhej
17. 10. 2023 • 11:56

To nemusí hlásit ani politolog. Neschopná, probruselská a proukrajinská vláda si koryta ponechá a ještě více ožebračí naše lidi. Hlavně, že mohou 17 řídit - to je pro tuto hloupou vládu nejdůležitější.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.