Ministr Jurečka: 10 tisíc Čechů do předčasné penze?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Ministr Jurečka: 10 tisíc Čechů do předčasné penze?!

Jednání vlády ve Sněmovně: Marian Jurečka (KDU-ČSL)
Jednání vlády ve Sněmovně: Marian Jurečka (KDU-ČSL) (Úřad vlády ČR)

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (42, KDU-ČSL) odhaduje, že do předčasného důchodu by mohlo odejít až 10 tisíc lidí. Důchodová novela, která podmínky zpřísňuje, začne totiž platit o měsíc později.

Podle představ vlády měla novela platit už od začátku tohoto měsíce, účinnost se ale odkládá od října. Zelenou tomu dal Petr Pavel (61), když svůj podpis připojil až 1. září. K předloze měl totiž výhrady.

„Pokud bychom vycházeli ze zkušenosti loňského roku, může se jednat až o 10 tisíc lidí, kteří se mohou rozhodnout, i když to nemusí být pro ně až tak výhodné,“ řekl ministr v televizním pořadu Partie. Podle něj tak odklad účinnosti o jeden měsíc může mít příští rok dopad na rozpočet tři až čtyři miliardy korun.

Přečtěte si
Olda Popek
18. 9. 2023 • 19:40

Já se tomu náborárovi z minulého podzimu divím čemu se diví co hlásal v ČT pojďte do předčasného důchodu budete mít díky valorizacim vyšší důchod až o několik tisíc Kč ! A teď se diví že to Pávek podepsal až po probdělé noci o den pozdeji a zavinil tak nárůst ! A co jeho nábor co zavinil kolik tisíců lidí dejme tomu šlo do důchodu za 4 měsíce o tom ani muk! Je to m pláči jak pan ministr přemýšlí ??!

AHel
4. 9. 2023 • 08:42

Keci, každý přece ví, že když se přiškrtí peníze a lidi nebudou kupovat, tak jdeme ke dnu....to jejich strašení ať si dají za klobouk, ubozí nepro­fesi­onálo­vé..­.o ekonomice, síle trhnu, příjmech, daních, výdajích, reálných a nereálných penězích nevědí zhola nic, zadlužený je celý svět, jen mi budeme proti tomu zbrojit, správně zaměřenými investicemi můžeme výrazně zlepšit rozpočet, ale strategie nic této vládě neprofesionálů nic neříká, chaos a chaos a chaos, všechno řeší pozdě a blbě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.