Zemřel miliardář, který zachránil tatrovku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemřel miliardář, který zachránil tatrovku!

Zesnulý podnikatel René Matera se synem Radimem a dcerou Denisou.
Zesnulý podnikatel René Matera se synem Radimem a dcerou Denisou.  (Foto Promet)

Ostravský patriot a jeden z nejbohatších Čechů prohrál ve středu boj s těžkou nemocí. O René Materovi (†60) mluví v superlativech hlavně pracovníci Tatry Kopřivnice.

„Skvělý člověk, férový, přátelský, vtipný a vděčíme mu za hodně, vždyť firmu zachránil,“ říkají. Matera založil strojírenskou skupiny Promet Group, což je významný středoevropský hráč v oborech metalurgie, strojírenství a inženýringu a která mimo jiné spoluvlastní automobilku Tatra Trucks. Jeho jmění se odhadovalo na 11,6 mld. Kč.

Tu koupil spolu s podnikatelem Jaroslavem Strnadem v roce 2013 v exekuci a patří ke strůjcům její záchrany. „Legendární automobilka patří ke klenotům naší skupiny,“ říkával podnikatel, který loni předal řízení firem dceři Denise, synovi Radimovi a manželce Haně. Sám pak působil v dozorčí radě. Jinak miloval Ostravsko, které brázdil se ženou na kole a rád debatoval s lidmi v hospůdkách po trase. Veřejné rozloučení s René Materou se bude konat zítra od 10:00 do 11:30 ve smuteční obřadní síni krematoria ve Slezské Ostravě. Poté pak bude rozloučení pro rodinu a nejbližší přátele.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.