Další detaily tragické smrti Kellnera: Průvodce pod vlivem drog | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Další detaily tragické smrti Kellnera: Průvodce pod vlivem drog

Jak přesně zemřel Kellner (†56) po pádu vrtulníku? Po nehodě ještě žil, měl ale mnohačetná poranění
Jak přesně zemřel Kellner (†56) po pádu vrtulníku? Po nehodě ještě žil, měl ale mnohačetná poranění (Archiv Blesk)

Vedoucí horské výpravy, při které v březnu 2021 zahynul miliardář Petr Kellner (†54), měl být pod vlivem drog. Uvedli to američtí vyšetřovatelé. A to ve chvíli, kdy vrtulník narazil do hory.

Vedoucí průvodce měl mít v těle stopy kokainu a amfetaminu, druhý THC. Ve své zprávě to sdělili vyšetřovatelé z Národního úřadu pro bezpečnost a dopravu (NTSB). „Vzhledem ke koncentraci drog naměřené v jeho krvi byl zřejmě hlavní průvodce v čase nehody účinkem drog ovlivněn,“ uvádí report.

Průvodci, není jasné, který byl vedoucí, sice vrtulník neřídí, musí ale pilotům asistovat při identifikaci nebezpečných míst, kterým by se stroj měl vyhnout. To je potřeba právě u extrémního sportu, za kterým Kellner vyrazil, když byl dopraven do volné přírody na vrchol hor, aby mohl na lyžích sjet dolů. Ten den měla výprava za sebou už několik sjezdů a chystala se na poslední.

Jak zemřel Petr Kellner? Příčiny zřícení vrtulníku jsou stále nejasné: 

Video se připravuje ...

„Helikoptéru pohltila mlha, takže to vypadalo jako malá bílá místnost,“ popsal český snowboardista a jediný přeživší David Horváth (51). Pilot se pokoušel o další přistání. „Někdo třikrát zakřičel: Nedělej to! Těsně předtím, než vrtulník začal couvat a několikrát narazil do skalnatého úbočí hory,“ píše NTSB. Pět lidí nehodu nepřežilo. „Nicméně vyšetřováním nebylo možné zjistit, zda užití nelegálních drog hlavním průvodcem mělo vliv na havárii,“ stojí dále ve zprávě.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.