Petr Kellner (†56): Zveřejnili detaily nehody | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Petr Kellner (†56): Zveřejnili detaily nehody

Poslední rozloučení s Petrem Kellnerem.
Poslední rozloučení s Petrem Kellnerem. (PPF Group)

Jasnou příčinu nehody zatím nemají, ale už znají její detaily. Americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB) zveřejnil předběžnou zprávu k nehodě vrtulníku na Aljašce, při níž zahynulo pět lidí včetně nejbohatšího Čecha Petra Kellnera (†56).

„Poslední pohyb helikoptéry započal v 18.33 nad hřebenem ve výšce 1910 metrů, kolem čtyř metrů nad terénem,“ uvádí report, ve kterém se píše, že pilot několik minut manévroval v malé výšce a nízké rychlosti ani ne 2 km/h. Pak havaroval. „Narazil do terénu asi čtyři a půl až šest metrů pod hřebenem,“ informuje zpráva. Stroj se podle vyšetřovatelů po nárazu valil po svahu dolů a v 18:36 vyslala GPS poslední signál z blízkosti místa dopadu vraku. „Tato zpráva je jen souborem faktů shromážděných v prvotní fázi vyšetřování,“ řekl Blesk Zprávám Eric Weiss, mluvčí NTSB.

Co se stalo? Kellner vyrazil na heliskiing, při němž jsou jezdci na lyžích nebo snowboardu vysazováni z vrtulníku do volného terénu. Vrtulník narazil do hory u ledovce Knik poblíž aljašské metropole Anchorage.



Přečtěte si
honzina
15. 4. 2021 • 10:55

Jděte do hajzlu i s celým Kellnerem!!!!!! Máme se snad podělat z toho, že jeden šmejd nevěděl roupama co by a přišel o kejhák?????Já ho nelituju, mohl si za to sám a teď mě třeba sežerte!!!!!! Názor nezměním!!!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.