Kellnerova smrt objasněna? Výslech přeživšího Horvátha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kellnerova smrt objasněna? Výslech přeživšího Horvátha

David Horváth
David Horváth (Profimedia.cz)

Při vědomí už je snowboardista David Horváth (48). Ten jako jediný přežil nehodu vrtulníku na Aljašce, při které zemřel český miliardář Petr Kellner (†56) a další čtyři lidé. Vyšetřovatelé se už proto chystají na jeho výslech a objasnění, co se během letu stalo.

Stav Davida Horvátha se po týdnu od nehody zlepšil natolik, že už je při vědomí a mohl by začít vysvětlovat, co se minulou sobotu nedaleko ledovce Kink na Aljašce stalo. „Nemocnici jsme předali požadavek, že ho chceme vyslechnout. Očekávám, že s ním budeme mluvit v příštích dnech,“ řekl iRozhlasu hlavní vyšetřovatel americké Národní rady pro bezpečnost dopravy Clint Johnson s tím, že ještě před tím by také mohl být konečně vyzvednut vrak. Kvůli náročnému terénu a nepříznivému počasí to dosud totiž nebylo možné.

Pilotovo tělo

A hned jak k tomu dojde, budou mít vyšetřovatelé k dispozici také data z přístrojů, která uchovávají informace například o stavu paliva nebo otáčkách motorů, tzv. energeticky nezávislou paměť. „Nejsou to klasické černé skříňky. Je to jeden dílek z puzzle, který nám může pomoct objasnit toto neštěstí,“ prozradil Johnson. Zároveň s tím, ale letečtí muži zákona začnou vyšetřovat, zda mohl bezprostředně po nehodě přežít ještě někdo. Hlášení o pádu vrtulníku totiž přišlo s dvouhodinovým zpožděním a až poté začala záchranná operace. Tělo pilota Zacharyho Russela (†38) se totiž našlo mimo kokpit, zatímco zbytek posádky byl v poškozeném stroji.

Důchod u moře

Podle ministra práce a přírodních zdrojů Vincenta O. Wheatleyho z Britských Panenských ostrovů hodlal nejbohatší Čech s majetkem 293 miliardy korun strávit důchod u moře. „Těšil se, že v určitém okamžiku odejde do důchodu na Panenských ostrovech a že se stanou jeho trvalým a druhým domovem,“ prozradil panenský politik a dodal, že Kellner si už na ostrově pořídil restauraci Sugar Cane a chystal se v blízké době také otevřít letovisko Saba Rock Resort.



Přečtěte si
AliAlice
10. 4. 2021 • 07:09

Lidská závist je nekonečná....když má někdo úspěch,tak to se v našich končinách neodpouští...

mbmb
8. 4. 2021 • 00:19

jmenem Kellner Prosim u toho cloveka ten nemel zadnou publicitu nevim o koho jde ani nechci vedet ! Cesi miluji mamon ,je Jim jedno ze prezident krade pero a tim padem nevidi rozdil u spinavych penez V zadnem pripade nemaji jine hodnoty a jeste se boji ze je unese jiny blb ,otravi atd.No a to je velky omyl techto mrzaku a jejich sveta

freunde
6. 4. 2021 • 14:26

Co to plácáte, zádná oficielní zpráva nexistuje !!!!! Je mi z Vás smutno !

kari1
6. 4. 2021 • 10:56

kari1
6. 4. 2021 • 10:56

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.