Mafiána prozradila videa o vaření | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mafiána prozradila videa o vaření

Zatkli ho v Dominikánské republice.
Zatkli ho v Dominikánské republice. (Foto Reuters, YouTube, scom)

Tak tenhle mafián si doslova zavařil! Drogového dealera Marca Ferena Claudea Biarta (53) policie po téměř 7 letech na útěku konečně dopadla díky jeho vlastní hlouposti: točil totiž na YouTube videa o vaření!

Biart se před zákonem skrýval od roku 2014, kdy na něj byl vydán zatykač kvůli pašování kokainu v Nizozemsku. Detektivové z Interpolu od té doby pročesávali sociální sítě a hledali jakoukoliv nápovědu, kde by se mohl nacházet. Kriminálník spojený s nechvalně proslulou mafií ‘Ndranghetou se ale nakonec prozradil sám: v bezpečném úkrytu v Dominikánské republice se už zřejmě nudil, a tak se rozhodl stát internetovým kuchařem. Společně s manželkou si na YouTube založili vlastní kanál o vaření, na němž vařili italské pochoutky. „Jeho obličej sice nebyl vidět, ale prozradila ho tetování na těle,“ uvedla policie. Díky nim se Biarta konečně podařilo chytit. Policisté ho zatkli v rámci operace Mauser, která cílí na pašeráky drog z ‘Ndranghety a v pondělí ho převezli zpátky do Milána.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.