Brutalita vrahů z Hamásu: Na festivalu zavraždili přes 260 lidí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Brutalita vrahů z Hamásu: Na festivalu zavraždili přes 260 lidí

Opuštěná auta a prázdné stany na festivalu.
Opuštěná auta a prázdné stany na festivalu. (Foto Twitter)

Palestinská teroristická organizace Hamás, která v sobotu nečekaně a brutálně zaútočila na obyvatele Izraele, se neštítí vůbec ničeho. Jejich praktiky připomínají běsnění řezníků Islámského státu, a to včetně záliby natáčet a zveřejňovat masakry na sociálních sítích. Jejich rukou již zemřelo přes 700 nevinných lidí.

Těla civilistů ležící v kaluži krve, staří lidé odvážení na motorkách a ženy a děti zahnané do džípů a nákladních aut, zatímco je palestinští bojovníci mlátí a plivou na ně. „Alláh je veliký,“ křičí u toho na videích. Místem zřejmě nejhoršího masakru během víkendového útoku radikálů z Hamásu na Izrael se stal hudební festival u Pásma Gazy, kde zemřelo přes 250 lidí.

Šlo především o mladé hudební našence. Desítky dalších byly palestinskými teroristy uneseny a Hamás už začal vyjednávat o jejich výměně za 36 Palestinek, které se nacházejí v izraelských věznicích. „Tento útok je naprosto bezprecedentní, hlavně pokud jde o úroveň masového vraždění a cílení na mladé ženy a děti. Hamás povýšil svou brutalitu na úroveň ISIS,“ komentoval Seth Frantzman (43), autor zabývající se problematikou Islámského státu. „Hamás je genocidní džihádistická organizace. Tohle je naše 11. září! Izrael udělá vše, aby dostal své dcery a syny zpátky domů,“ hřímal na zasedání OSN izraelský vyslanec Gilad Erdan (53).

Co je Hamás?

Skupina Hamás neboli Hnutí islámského odporu vznikla v roce 1987 původně jako radikální politická strana s jasnými cíly: bojovat proti Izraeli a ustanovit na celém území Palestiny islamistický stát.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.